Върхови дипломати от Групата на седемте (G7) призоваха за хуманитарни

...
Върхови дипломати от Групата на седемте (G7) призоваха за хуманитарни
Коментари Харесай

G7 призовава за „хуманитарни паузи“ в бомбардировките на Израел над Газа

Върхови дипломати от Групата на седемте (G7) приканиха за „ филантропични паузи “ в бомбардировките на Израел, с цел да се достави помощ на обезверените палестински цивилни в Газа Съблечете се.

Външните министри от водещите индустриални демокрации оповестиха в сряда, че са се споразумели за единна позиция по отношение на войната Израел-Хамас след интензивни срещи в Токио.

Продължете четене

лист от 3 елементаПовече от месец без вода, храна, опазване на здравето в Газа на фона на войната в Израел Страните прекъсват връзките си с Израел поради войната му против Газа Съединени американски щати споделят, че не поддържат израелската „ повторна окупация “ на Газа след война завършек на списъка

Те пуснаха изказване, което осъди Хамас и поддържа правото на Израел на самозащита, само че прикани за филантропични паузи в обстрела на Газа от Израел.

Изявлението на Г-7 се пробва да балансира рецензиите към офанзивите на Хамас и поддръжката за Израел с натиска за „ незабавни дейности “ за подкрепяне на цивилните в обсадения палестински анклав, които обезверено се нуждаят от храна, вода, медицински грижи и заслон. < /p>

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и външните министри на Англия, Канада, Франция, Германия, Япония и Италия подчертаха, че „ поддържат филантропичните паузи за улеснение на незабавно нужната помощ, придвижването на цивилни и освобождението на заложници “.

Имаше също наказание на „ повишаването на насилието на екстремистки заселници, осъществено против палестинци “, което съгласно министрите е „ недопустимо, подкопава сигурността на Западния бряг и заплашва вероятностите за дълготраен мир “.

Поне 154 палестинци са били убити и 2150 задържани от израелските сили в окупирания Западен бряг, откогато войната Израел-Хамас избухна преди месец, съгласно Обществото на палестинските пандизчии.


Докато дипломатите се срещнаха в центъра на Токио, организация на Организация на обединените нации сподели, че хиляди палестинци бягат на юг в Газа единствено с това, което могат да носят, откакто са изчерпали храната и водата на север.

Израел сподели, че войските му се бият с бойци на Хамас надълбоко в град Газа, който е бил дом на към 650 000 души преди войната и където съгласно израелските военни Хамас има централно командване и голям лабиринт от тунели.

От 7 октомври насам израелската бомбардировка е умъртвила повече от 10 000 палестинци, към 40 % от тях деца, съгласно изчисленията на здравните управляващи в Газа.

Близо две трети от 2,3 милиона поданици на Газа са вътрешно разселени съгласно данни на Организация на обединените нации, като хиляди търсят леговище в лечебни заведения, в това число в спонтанни брезентови убежища на паркингите си.

Болници в целия анклав бяха подложени на обстрел, като доста от тях се борят да продължат да работят на фона на дефицит на гориво и медицински консумативи.

Организация на обединените нации споделя, че опазването на здравето, канализацията, водата и питателните услуги в Газа са покрай „ преломна точка “.


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР