Варените яйца неведнъж са ни спасявали в моменти на глад,

...
Варените яйца неведнъж са ни спасявали в моменти на глад,
Коментари Харесай

Защо да не хвърляме водата, в която сме варили яйцата

Варените яйца нееднократно са ни спасявали в моменти на апетит, когато нямаме нищо друго на разположение. Освен че са хранителни и потребни, от тях можем да извлечем още една изгода. Е, не за самите нас, а за обичаните ни домашни растения .
 Черупките от яйца, костите ни и защо могат да бъдат потребни
Могат ли яйчените черупки да ни лекуват

Мнението на учени

Вероятно и ние, както множеството хора, безгрижно изсипваме в мивката водата, в която преди малко сме си сварили яйцата. А доста лесни " направи си самичък трикове ", които откриваме в интернет, дефинират това като груба неточност. Защото вместо в канала, тази вода би трябвало да отиде в саксиите.

Черупките на яйцата са доста богати на калций и протеини, както и на минералите стронций, флуорид, магнезий и селен. Известно количество от тях се отделя във водата, в която ги варим. Затова от нея става съвършена течност за торене на стайните ни растения.
 Снимка 511481

Те бит калция , тъй като той им оказва помощ за регулирането на киселинността на почвата, което води и до по-успешното асимилиране на потребните за тях субстанции, предава CooKist.
 Алое вера, сансевиера и пет растения за спалнята
Пет растения за спалнята

За по-добър въздух и сън

Това, което би трябвало да създадем, е да запазим водата, в която са се варили яйцата, и да я оставим да се охлади на стайна температура . След това деликатно сипваме по малко в саксиите на растенията, като се съобразяваме с техните потребности от поливане. Можем да повтаряме това деяние един път в седмицата или в месеца.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР