Варенето и пасирането на картофи според домакините е лементарна работа.

...
Варенето и пасирането на картофи според домакините е лементарна работа.
Коментари Харесай

8 тайни за приготвянето на картофено пюре като памук РЕЦЕПТА

Варенето и пасирането на картофи съгласно домакините е лементарна работа. Но това ядене има свои лични особености. 1. Изберете подобаващия вид
За пасиране подобаващи са нишестени картофи. По предписание тези картофи са с тънка, светложълта кожа и бяла вътрешност. Добре разварени, имат приятна текстура. Избягвайте сортове с алена или тъмнокафява кожа. Те са плътни, неприятно всмукват мляко и масло. Как можете да ревизирате равнището на нишестето? Срежете картофа на две, свържете двете половини. Ако се държат дружно - високо равнище (подходящо за пюре).
2. Отървете се от миризмата
Измийте добре картофите преди обелване, освен от съображения за сигурност. Ако започнете да отстранявате кората от неизмита грудка, тогава готовото ядене ще се снабди миризма на почва. Френските готвачи варят картофи с кори, само че в чист тип. Така че картофите не предават целия усет на водата и непознати миризми не влизат вътре.
3. Нарежете отмерено
Ако предпочитате да нарежете картофите преди да се сварят, пробвайте се да ги разделите на равни елементи, тъй че всички кубчета да са подготвени по едно и също време. Неравномерно сварените части не се мачкат добре и ястието се оказва на бучки.
4. Гответе и осолете вярно
Много домакини обелват картофите, хвърлят ги в съд с вода и ги поставят на огъня. За пюрето този трик няма да работи. Точно по този начин – пускаме картофите в завряла подсолена вода. Ако се постави в студена вода, зеленчукът ще отдели нишестето във водата и няма да има усет на картофи.
5. Спазвайте вярното време
Варенето трае почти 15-20 минути, само че това зависи от размера им - дали ги готвите цели или на части. Важно е водата да най-малко толкоз, че да скрие напълно картофите. След като заври, сложете похлупак и оставете да ври на сдържан огън.
6. Правилно мачкане
След варенето отцедете водата и незабавно започнете да мачкате пламенно. Не използвайте блендер, той ще трансформира ястието в лепкава и вискозна маса. По-добре действайте по старомодния метод - натискайте. Има още един забавен инструмент - ръчна мелница за картофено пюре. След мелницата можете да разбиете масата с бъркалка.
7. Добавете съставките
Трябва да смачкате картофите без никакви добавки. След това последователно прибавете размекнатото масло. Колкото по-голямо, толкоз по-добре. След това прибавете горещо мляко, студеното пюре ще стане сиво.
8. Яжте незабавно
Картофеното пюре е ядене, което не се подготвя за бъдеща приложимост. Можете да поръсите картофите с подправки, индийско орехче или настърган кашкавал.
Приготвяне:
Продукти:

● картофи - 1 кг;

● масло - 100 г;

● мляко - 250 ml;

● сол на вкус;

● зелени подправки - за декорация.

 
Приготвяне
● Измийте, обелете картофите, нарежете на няколко равни елементи.

● Изсипват се във към този момент завряла солена вода за към 30 мин

● Загрейте млякото в тенджера и прибавете маслото там.

● Когато са подготвени, отстранете водата и пасирайте картофите. Налейте маслото с млякото, разбийте още веднъж. Покрийте с забрадка.

● Разпределете в чинии и поръсете с подправки. Сервирайте като настрана ядене, гарнитура към месо или риба.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР