Варелите с опасни химикали, намерени в няколко столична района при

...
Варелите с опасни химикали, намерени в няколко столична района при
Коментари Харесай

Варелите с опасни химикали, намерени в няколко столична района, са били незаконно складирани

Варелите с рискови химикали, открити в няколко столична региона при инспекции на екоинспекцията в София и Министерство на вътрешните работи във вторник, са били складирани в нерегламентиран склад. Това сподели в ефира на NOVA Красимир Димитров, Дирекция “Аварийна помощ и предварителна защита ” към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

“Вместо варелите да бъдат извозени за преправка от регламентирана компания на утвърдена площадка, те са били складирани в нерегламентиран склад, а след това са открити подизпълнители, които са ги разхвърляли ”, изясни Димитров.

Те са били складирани на гара Яна. “Това е безусловно нелегално! Затова има формирани 4 досъдебни производства ”, безапелационен бе Димитров.

До момента са събрани общо 12 тона рискови химични субстанции с неразбираем генезис. Предстои те да бъдат изследвани, удостовери София Атанасова, основен специалист в Регионална инспекция за опазване на околната среда. “Към сегашния миг има разливи. За да кажем какво е замърсяването обаче, би трябвало да вземем почвени проби, това ще стане след разчистване на терена ”, изясни Атанасова.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР