Върджил ван Дайк заяви, че поема пълна отговорност за грешките

...
Върджил ван Дайк заяви, че поема пълна отговорност за грешките
Коментари Харесай

Ван Дайк пое пълна отговорност за загубата от Арсенал

Върджил ван Дайк съобщи, че поема цялостна отговорност за грешките си при провалянето на Ливърпул от Арсенал с 1:3 като посетител в огромното дерби от 23-ия кръг на британската Висша лига.


Капитанът на „ алените “ не бе задоволително предвидлив при втория гол на „ артилеристите “, дело на Габриел Мартинели, като не почисти топката и попречи на вратаря Алисон да почисти, откакто бе излязъл отвън голлинията си. Ван Дайк имаше виновност и при третото попадение на Леандро Тросар, като не съкрати дистанцията до офанзивния футболист, който промуши топката сред краката на Алисон.

„ Голът за 2:1, поемам цялостна отговорност за него, само че това беше повратна точка в мача. Трябваше да се оправя по-добре, да взема по-правилното решение. Боли ме, както за мен, по този начин и за останалата част от тима. Тези неща не се случват постоянно в кариерата ми и е мъчно за преглъщане, само че ще се възстановя, тъй като ще се поуча от грешките си. Преди това, изключително след почивката, бяхме толкоз положителни, имахме благоприятни условия, доминирахме. Атмосферата стартира да става по-нервна “, сподели нидерландският защитник.


Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се съгласи с оценката на капитана и изрази разочарованието си от качеството на съдийството в конфликта. Ибрахима Конате бе изпъден за втори жълт картон, само че немският експерт съобщи, че повече от един от играчите на Арсенал е трябвало да поеме прибързано към съблекалнята. „ Като цяло, това не беше нашият ден, можем да го признаем. Арсенал заслужаваше трите точки, даже и поради странните условия. Много неща натежаха в наша щета. Не играхме задоволително футбол и не използвахме Трент Алекзандър-Арнолд по метода, по който искахме. Не съм на седмото небе, само че по този начин стоят нещата, подобен е животът. Приемаш го и продължаваш напред. Трябваше да играем по-добре, само че всичко беше против нас “.

Въпреки провалянето на „ Емиратс “, мърсисайдци остават на върха в класирането с 51 точки, с две пред втория Арсенал и с пет пред третия Манчестър Сити. Шампионите обаче имат два мача в запас и в случай че ги завоюват, ще поведат в таблицата. Тази към този момент възпитаниците на Пеп Гуардиола гостуват на Брентфорд – отсроченият им дуел е също против „ пчеличките “ на Томас Франк. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР