VAR системата няма да може да използва технологията за засадата

...
VAR системата няма да може да използва технологията за засадата
Коментари Харесай

Голям куриоз с VAR системата в България


VAR системата няма да може да употребява технологията за засадата когато теренът е заснежен в мечовете от efbet Лига. В сряда за първи път в България VAR работи на 50% по време на мача сред тимовете на Царско село и Левски. Тогава системата не съумя да калибрира линиите на терена, защото бяха боядисани в алено поради падналия сняг. Така двата тима бяха известени, че VAR ще работи за всички обстановки, само че няма да може да се намесва при противоречиви положения за засада.

Реално сходна обстановка се чака да има всякога когато терените, на които се играят мачовете са заснежени. За да може правилно да работи системата в частта на технологията за засада теренът би трябвало да е чист, а линиите да са добре боядисани в бяло. При всяко друго събитие крайните решения ще бъдат вземани единствено от страничните съдии, защото технологията няма да може да бъде потребна.

Според протокола, в случай че се случи сходна обстановка, клубовете биват уведомявани преди мача, че технологията няма да бъде употребена, както се случи и преди дуела Царско село – Левски. Ако даден мач стартира при хубаво време, само че с течение на срещата завали сняг, то още веднъж клубовете ще бъдат известени, че от избран миг нататък системата няма да бъде употребена.

Българският футбол навлезе в зимен интервал. Мачове ще има до 20 декември, а по-късно те ще започват през февруари, когато също ще има заплаха да се проведат срещи на заснежени терени.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР