Въпроси, свързани с терена, предоставен за изграждане на детска болница

...
Въпроси, свързани с терена, предоставен за изграждане на детска болница
Коментари Харесай

Министър Шишков се срещна с кмета на столичния район „Овча купел“ Ангел Стефанов

Въпроси, свързани с терена, възложен за създаване на детска болница в столицата дискутираха на среща министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков и кметът на столичния регион „ Овча купел “ Ангел Стефанов.

Двамата се договориха на следващия ден в 16 часа да се организира среща сред министрите на районното развиване и благоустройството и опазването на здравето дружно с регионалния шеф на София – град Митко Михайлов, кмета на регион „ Овча купел “ Ангел Стефанов и частните притежатели на парцели – прилежащи на терена. Срещата е за сключване на документи, отнасящи се за началото на процедурата за изменение на Подробния организационен проект.

По време на днешния диалог министър Шишков и кметът на „ Овча купел “ Ангел Стефанов разискаха строителството на значими за столицата инфраструктурни обекти, измежду които довеждане докрай на ремонта и реконструкцията на трасето на трамвайна линия №5 и разширението на Софийския околовръстен път сред кварталите „ Бъкстон “ и „ Люлин “. В хода на диалога бе издигнат и въпроса за осъществяването на ремонта на централната градска част на София и жълтите павета, като министърът още веднъж акцентира, че срокът за довеждане докрай на плана ще бъда продължен с 6 месеца.

Освен локалните строителни планове, които са от голяма важност за софиянци, значима вероятност за бъдещето на столицата има и построяването на автомагистрала „ Рила “, стана ясно от думите на министъра на районното развиване и благоустройството. Той акцентира, че този аутобан е значим за София и е връзка сред Ихтиман, Самоков и Дупница, и е на процедура първият кръг на столицата.

В днешната намира се включиха и заместник-кметът на регион „ Овча купел “ Георги Чичков и столичните общински съветници Бойко Димитров и Симеон Ставрев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР