Въпроси по сигурността на олимпийските и параолимпийските игри в г.,

...
Въпроси по сигурността на олимпийските и параолимпийските игри в г.,
Коментари Харесай

Париж 2024 ще разгледа потенциални въпроси по сигурността на игрите

Въпроси по сигурността на олимпийските и параолимпийските игри в година, както и възможни терзания ще бъдат в детайли прегледани по време на двудневен брифинг на 20 и 21 юли. Това ще се случи на колекция на Организационния комитет за международната сигурност.

Организаторите на Париж 2024 оповестиха, че въоръжените сили на Франция могат да бъдат употребявани за съответни задания.

Това идва като вест малко след.

Президентът на Париж 2024 Тони Естанже загатна тематиката по време на среща с медиите.

" Събираме в Париж всички екипи по сигурност и сигурност, национални и интернационалните делегации за двудневен международен брифинг по сигурността на 20 и 21 юли. Там ще можем да разгледаме всички аспекти на сигурността на игрите ", сподели Естанже.

Позовавайки се на неотдавнашните обществени безредици във Франция, той добави: " Отнасяме се доста съществено към тези неща, тъй като те могат да окажат въздействие върху игрите. "

" От няколко години водим обществен разговор и обществена харта с разнообразни профсъюзи. Тя е основа за нас и се актуализира постоянно. Мисля, че разполагаме с всички принадлежности, с цел да сме сигурни, че тези неща няма да са дълготрайни ", добави някогашният кануист.

По думите на Естанже въпросът с набиране на частни охранители е съвсем решен. Първата фаза е завършила, втората ще бъде приключена до края на лятото, след което ще се продължи и през есента.

Това е значим въпрос, защото преди време се говореше за подправени доброволци, които.

 Париж 2024 ще прегледа евентуални въпроси по сигурността на игрите
© Reuters

" Нещата се развиват доста добре и ще имаме доста мощно наличие на частна защита на игрите. Ще преразгледаме ситуацията в края на 2023 година Нашата цел е да сложим спортистите в сигурна позиция, тъй че, несъмнено, преглеждаме тази тематика доста деликатно. Тяхната сигурност е приоритет ", сподели още Естанже.

Подготовката за игрите продължава, като преди дни беше изработен и тест на церемонията по откриването. Тя ще включва церемониал с лодки по река Сена над 6 км. Заради огромната територия, която ще включва този церемониал, Естанже беше запитан и дали въоръжените сили могат да бъдат употребявани.

" Възможно е да има аспекти, при които да бъдем помолени да работим взаимно с въоръжените сили, да вземем за пример що се отнася до церемонията по откриването. Военните разполагат със специфичен опит и ще го приложат по време на игрите. "

Главният изпълнителен шеф на Париж 2024 Етиен Тобоа добави, че военноморските сили са работили дружно с формалните лица на олимпийските игри по време на неотдавна завършилото тестово ветроходно събитие в Марсилия, където са обезопасили водите с " образцово съдействие ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР