Въпроси към министъра на земеделието, храните и горите и към

...
Въпроси към министъра на земеделието, храните и горите и към
Коментари Харесай

Депутатът Георги Гьоков ще пита двама министри за екарисажа в старозагорско

Въпроси към министъра на земеделието, храните и горите и към министъра на околната среда и водите ще зададе депутатът Георги Гьоков, поради напрежението в старозагорското село Калояновец. На север от обитаемото място се е настанил преносим екарисаж, който тревожи поданици и служащи.

Хората пристигнаха в Приемната на депутата и на общинския консултант Валентина Бонева, водач на Българска социалистическа партия в община Стара Загора, с цел да се оплачат от острата и зловонна миризма, която са принудени да търпят от близо два месеца. Инсталацията за изгаряне на трупове на умрели животни в двора на някогашната машинно-тракторна станция е в непосредствена непосредственост до индустриален завод.

„ Неприятните миризми са през цялото денонощие. Костите и кожите, разнасяни от бездомните животни и отпадъчните води крият голям риск от зарази”, сигнализираха недоволните. По думите им сигнал за преносимия екарисаж е импортиран до регионалния шеф на област Стара Загора, само че отговор няма.

„ Няма и реакция от кмета на Община Стара Загора, където също е импортиран митинг на жителите. Над 350 души са се подписали в подписка, посредством която желаеха от землището им да бъде отстранена преносимата инсталация”, сподели кметът на Калояновец Добри Добрев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР