Въпросът защо се чувстваме привлечени точно от този човек, а

...
Въпросът защо се чувстваме привлечени точно от този човек, а
Коментари Харесай

Правилата на привличането, доказани и от науката

Въпросът за какво се усещаме привлечени тъкмо от този човек, а не от различен, към момента остава затулен в тайнственост. Пак в нея е и питането съгласно какви неписани критерии избираме колегата си. Но учените не лишават и единия, и другия от вниманието си.

Има ли правила при привличането и какво счита науката по този въпрос - на това обръщат внимание от Business Insider, като оферират вкупом тъкмо тези от тях, които са подкрепени с научни проучвания.

Сигнал, остарял колкото света

Има го във всички нации и култури по света. Смята се даже за присъщ, съществува откогато всички нас ни има и, несъмнено, значи единствено едно - отсрещната страна е заинтригувана от нас.

Става въпрос за бързото покачване на вежди, в композиция с необятно отваряне на очи. Следва леко втурване на клепачите, наклоняване на глава надолу и леко настрана и отклонение на погледа.

Всичко това постоянно е съпроводено от слагане на длани върху лицето и нервно подсмиване при свалянето им.

 Снимка 374873

Подобни се разтварят в сходни

Това предписание от часовете по химия се оказва използвано и при връзките сред хората. Установено е, че си избираме дълготраен сътрудник, който има сходна с нашата прелест. Често сходни са даже черти на лицето.

Изборът на по-красив сътрудник разсънва паниката, че тя или той може да изневери, а в противоположния случай си мислим, че заслужаваме нещо по-добро.

Брадата е привлекателна за дамите

Проучване от 2013 година посочило, че дамите намират за най-привлекателни мъжете с равномерна брада, която не е прекомерно дълга. Брадата е знак на зрялост, неустрашимост, само че и известна експанзия у мъжа.

 Снимка 374867

Мускули, само че не прекомерно огромни

Според проучване от 2007 година за дълготрайни връзки дамите избират мъже, които имат добре завършени, само че не прекомерно огромни мускули.

Чувството за комизъм

Има доста изследвания, които потвърждават, че дамите доста по-силно се притеглят от мъже, които съумяват да ги разсмеят. В същото време обаче мъжете не са по-привлечени от дами, които ги разсмиват.

Изследване от 2006 година открило, че за дамите еднообразно значимо както да бъдат разсмивани, по този начин и самите те да съумяват да разсмеят колегата си. За да се усещат привлекателни и привлечени, за мъжете значимо е единствено последното.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР