Въпросът за този прословут имот в град София, район “Изгрев“,

...
Въпросът за този прословут имот в град София, район “Изгрев“,
Коментари Харесай

БСП: Служебното правителство продава за 300 хил. имот, който струва 2 млн.

„ Въпросът за този прославен парцел в град София, регион “Изгрев “, бул. “Драган Цанков “ 25А намирисва. Тук, господин министър председател, би трябвало да ни отговорите по какъв начин е предпазен държавният интерес, тъй като отвред по този случай лъха – на корупция ли, кражба ли е? “ Този въпрос насочи към Гълъб Донев зам.-председателят на ПГ на “БСП за България “ Иван Ченчев . Случаят касае осъществена от регионалния шеф на област София продажба на имот-частна държавна благосъстоятелност.
От парламентарната естрада социалистът изясни, че на опити този въпрос да се зададе на регионалния шеф на София-град господин Михайлов, въпросният се е заключил в кабинета си и в продължение на часове не излизал. „ Доста подозрително е такова висше длъжностно лице по този метод да реагира на опити хората да получат отговори “, счита той.
„ Тревожно е, когато всички знаем пазарната стойност на подобен парцел от 700 кв. с 40 квадрата постройка в един влиятелен регион на София, да се продаде за 300 хиляди лв., когато цената по груби оценки е към 2 млн., това отвред е ощетяване на държавния интерес “, безапелационен е социалистът. „ Г-н министър председател, направете всичко допустимо и с отговора си да ни убедите, че държавният интерес е предпазен, както и това да не се повтаря “, прикани още Иван Ченчев.
От отговора на Гълъб Донев зам.-председателят на ПГ на “БСП за България “ Христо Проданов  открои доста неотговорени неща. „ От 25 години има интерес към този парцел и първият ми въпрос към вас е: “Как може след 25 години на разнообразни държавни управления, да дойдат служебните държавни управления на Радев и на Копринков и първият въпрос, с който да се заемат, да е продажбата на този парцел? “, попита социалистът.
Второто нещо, което прави усещане на социалиста, е извънредно забележителната експедитивност, с която предходното служебното държавно управление приготвя нещата за продажба. „ Единствено поради неприятното стичане на събитията и случването на постоянно държавно управление не им стига времето, с цел да изповядат тази “светла и транспарантна “ договорка. Областният шеф на София по време на постоянното държавно управление отхвърля да изповяда договорката с претекст, че тази работа е за затвор и би трябвало незабавно да бъде спряна. Следващото служебно държавно управление, обаче, стартира със същите бързи темпове да я изповядва “, изясни той.
„ Служебните държавни управления започнаха да трансформират Министерски съвет надали не в организация за недвижими парцели и то извънредно сполучлива, която продава на безценица държавните парцели. Това е едно извънредно неотговорно и срамно държание и ви молим в интереса на българските жители да се намесите и да прекратите това срамно нещо, което се случва по отношение на тази договорка “, сподели още Проданов.
В процедура от трибуната зам.-председателят на ПГ на “БСП за България “ Георги Свиленски  изрази упованието на левицата да чуе по какъв начин е предпазен държавният интерес. „ Г-н министър председател, вие ни обяснявате, че пазарната оценка е тази, на която би трябвало да се продаде парцелът. Тя е целесъобразна и изпълнителен шеф, който пази интереса на сдружението, министър, който пази интереса на министерството, министър председател, който пази ползите на страната, президент, който пази ползите на страната, няма да допусне тази договорка да се извърши на тази цена. Това, което направи вашият кабинет, е неприемливо, срамно, ограбва държавния интерес и вие трябваше тази договорка да я спрете, хората да бъдат уволнени “, безапелационен е той.
Свиленски попита по какъв начин ще има пари, когато парцел за 2 млн. се продава за 300 хиляди „ А казвате, че страната няма потребност от бюджет, а има потребност да продължи остарелия. Ето по този начин се ръководи страната, когато няма постоянно държавно управление, няма работещ парламент, а има краткотрайно пребиваващи държавни управления, краткотрайно пребиваващи министри, които не пазят интереса на българските жители “, приключи той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР