Въпросът за това дали видеоигрите трябва да отразяват действителността, да

...
Въпросът за това дали видеоигрите трябва да отразяват действителността, да
Коментари Харесай

Facebook блокира рекламите на видеоигра заради политическия ѝ характер

Въпросът за това дали видеоигрите би трябвало да отразяват действителността, да задават настоящи въпроси и преглеждат неуместни тематики или би трябвало само да бъдат празноглави занимания, които да носят утеха след работния ден, не е елементарен за отговор. А и поради какъв вид са днешните най-играни игри май отговора на този въпрос е явен. Успехът на заглавия, като This War of Mine оставят място за размисъл. Една сходна игра и по-точно рекламата за нея е била блокирана от цензорния пазител на Фейсбук. Което, както акцентират от Axios, на собствен ред повдига въпроси.

Йоан Фанис е един от ветераните в гейм промишлеността. Той прекарва 14 години в Ubisoft, работейки по класическата Beyond Good and Evil, Assassiin’s Creed, Rayman Legends и други планове на издателя. За последно в Ubisoft, Фанис работи по прочувствената и тъжна история Valiant Hearts. Днес той е част от DigixArt Studiо, където е измежду основателите на още една натоварена със смисъл и прочувствена игра, като 11-11 Memories Retold. По-рано този месец ви разказахме за идната му работа:. Историята в играта споделя за млада жена, която бяга от един подтиснически режим в своята страна, търсейки вяра за един по-добър живот. Играта дава обещание да предложи забавен сюжет и герои и процедурно генериран сюжет, тъй че всяко последващо преиграване от вас да е друго от предходното.

„Първоначално счетох, че това е шега“, изяснява пред Axios Фанис по отношение на отхвърлянето на рекламата за Road 96 от филтъра на Фейсбук, който цитира ограничавания за публикуването на рекламно наличие, обвързвано с политика, избори или обществени въпроси. В самата реклама обаче няма директни политически послания. Ако има изречения, които да са събудили съмнението на системата, то това може да са такива, като „избягай от една страна в хаос“ или „достигни границата“. На 28-ми този месец, от Фейсбук му изпращат и писмо, в което изясняват, че рекламата му не е съобразена с политиката им за обществени въпроси, електорални и политически реклами. Пред него имало две благоприятни условия: да редактира своята реклама, съобразявайки я с въпросните политики или да я впише в категорията на политическите реклами. Той не подхваща нищо.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР