Въпросът за повторен референдум за Брекзит не стои на дневен

...
Въпросът за повторен референдум за Брекзит не стои на дневен
Коментари Харесай

Борис Джонсън отново атакува плана на Тереза Мей

Въпросът за още един референдум за Брекзит не стои на дневен ред и би трябвало да бъде уважавана волята на английските гласоподаватели. Това съобщи през днешния ден английският министър по въпросите на Брекзита Доминик Рааб на конференция в Брюксел след среща с основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние.

По думите на Рааб двамата с Барние са се разбрали идната им среща да бъде в средата на август, а по-късно да договарят по един път седмично.
Британецът изрази убеденост, че бъде открита работеща опорна позиция, която да помогне за решение на въпроса за границата с Ирландия след излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз. Доминик Рааб акцентира, че съглашение няма да има, до момента в който не бъде реализирана договореност по всички тематики.
Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние обаче сподели, че блокът в никакъв случай няма да разреши на страна, която не е член, да събира мита от името на съюза. Така той нанесе удар по проектите за след Брекзит на английското държавно управление, съобщи Асошиейтед прес.
Лондон предложи сходен механизъм като част от последните си оферти за договарянията за Брекзит. Но през днешния ден Мишел Барние сподели: " Европейски Съюз не може и няма да делегира използването на митническата си политика и митническите си правила на страна, която не е член и която няма да е подчинена на европейските управленчески структури ".
Агенция ДПА пък цитира апел на някогашния английски външен министър Борис Джонсън към премиера Тереза Мей да отдръпна проекта си за опазване на свободния достъп на Англия до единния пазар на Европейски Съюз след Брекзита. По мотив проекта, който бе утвърден от кабинета на Мей и който стана причина за оставки на министри, включително и неговата, Джонсън декларира в оповестена през днешния ден публикация в списание " Спектейтър ": " Не може да напускаш една организация и към момента да се подчиняваш на разпоредбите й.
Той прибавя, че " за пръв път от хиляди години нашите закони ще бъдат правени в чужбина и налагани от непознат съд ", посочва това положение " васална взаимозависимост, абсолютизъм и статут на колония за Обединеното кралство " и предсказва, че " това няма и не може да проработи ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР