Въпросът за първите симптоми на бременността е един от най-често

...
Въпросът за първите симптоми на бременността е един от най-често
Коментари Харесай

Най-сигурните признаци, че си бременна

Въпросът за първите признаци на бременността е един от най-често задаваните въпроси от младите дами. Трудно е да се откри еднопосочен отговор на тях, защото признаците, които могат да значат началото на бременността, могат да се появят и по други аргументи.

Най-типичните първи признаци на бременността са: липса на цикъл, утринно гадене и повръщане, сензитивност на гърдите, сомнолентност (унесеност, обърканост), нараснала температура и промени в настроението.

Какво предизвиква първите признаци на бременност?

В началото на бременността тялото на дамата се трансформира доста, и то с бързи темпове! Хормоните са виновни за това, изключително бета hCG, т.е. хорион гонадотропин хормон, създаван в хориона на плацентата. Но освен тя – по време на бременност се покачва равнището на секретираните досега хормони и стартира производството на нови, присъщи за бременността.

Страничните резултати от смяната в равнищата на хормоните са първите признаци на бременността като гадене, киселини, запек и промени в настроението.

Нервност и промени в настроението при започване на бременността

Промените в настроението са един от ранните признаци на бременността. Отначало ще намерите раздразнението, пристъпите на сълзи и яд за неразбираеми. Въпреки това, когато имате концепцията, че това не е наложително да са признаци на предменструален синдром или отмалялост, ще започнете да се чудите дали това не е бременност. Може би откакто разберете, че е допустимо да очаквате бебе, вашето психическо благоденствие ще се усъвършенства.
 10 мита за бременността, които би трябвало да забравите незабавно 10 мита за бременността, които би трябвало да забравите незабавно
Бременността може да бъде едно от най-хубавите интервали от живота на една жена. Съществуват обаче и легенди, които могат просто да ви поб...

Постоянна отмалялост при започване на бременността

След оплождането тялото стартира да се приготвя за огромното изпитание на бременността. Усещането за отмалялост, различен признак на бременността в първите дни, е обвързвано с измененията, които настъпват в тялото ви.

Умората при започване на бременността се разграничава елементарно от ежедневната отмалялост - умората, обвързвана с бременността, е хронична и продължава доста по-дълго. Отново се предизвиква от прогестерон, който забавя храносмилането, предизвиква гадене и намалява кръвното налягане.

Липса на вкус при започване на бременността

Невинаги е належащо да имате безумен вкус по време на бременност. Един от ранните признаци на бременност може да е нараснал вкус, само че не е наложително - може и да не се чувствате гладни въобще. Апетитът е самостоятелен въпрос, тъй че не се ръководете от мисълта, че в случай че не ядете за двама, не сте бременна.
 20 неща за бременността, които доктор няма да ви каже 20 неща за бременността, които доктор няма да ви каже
Бременността е значим миг от живота на всяка една жена. През този интервал постоянно можем да си фантазираме, че всичко е наред. Лекарите с...

Чувствителност на гърдите

В първите дни след зачеването гърдите стават подути и чувствителни. Те също по този начин стават по-тежки и по-големи - всичко това, тъй като се усилват и жлезистите кафези, които по-късно създават кърма.

Първите признаци на бременност, свързани с промени в настроението, са породени от действието на прогестерона. Въпреки че ролята му е доста значима – разрешава освен имплантирането на оплодения ембрион в матката, само че и поддържането на бременността, страничният му резултат е нарушение на прочувствения баланс на бъдещата майка.

Вместо да се борите с тези изменящи се настроения, пробвайте се да бъдете най-хубавият за себе си: позволете си да се отпуснете след работа, да се насладите на моментите със фамилията си, не се претоварвайте.

Ето още.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР