Въпросът за легализирането на частни военни компании не е лесен,

...
Въпросът за легализирането на частни военни компании не е лесен,
Коментари Харесай

Путин: Компанията Вагнер юридически не съществува

Въпросът за легализирането на частни военни компании не е елементарен, той би трябвало да бъде разискван от държавното управление и Държавната дума, само че към този момент юридически такива компании, в това число " Вагнер ", не съществуват. Това съобщи съветският президент Владимир Путин, чиито думи цитира в своя репортаж кореспондентът на Комерсант Андрей Колесников.

„ Е, ЧВК „ Вагнер “ не съществува! - сподели Путин, отговаряйки на въпрос на публицист дали тази компания ще продължи като бойна единица. Президентът означи, че в Русия няма закон за частните военни организации, което значи, че " няма такова юридическо лице ".

„ Група ( " Вагнер " ) има, само че юридически не съществува – заяви Путин. – Това е обособен въпрос, обвързван с действителната заверка. Но това е въпрос, който би трябвало да се обсъжди в Държавната дума, в държавното управление. Това не е елементарен въпрос. “

Руският президент смята, че в обстановката към ЧВК " Вагнер " всичко е " доста просто и явно за съветското общество ". „ Редовите бойци на " Вагнер " водиха война достолепие... Това, че бяха забъркани в тези събития, буди съжаление... Ще кажа това, доста деликатно “, добави Путин.

Путин описа на Андрей Колесников, че на среща с представители на тази ЧВК в Кремъл на 29 юни е дал „ оценка на това, което са създали на бойното поле, а въпреки това, на това, което са създали по време на събитията от 24 юни ", а също по този начин е " посочил вероятни разновидности за по-нататъшното прекосяване на тяхната работа, включително и бойно ".

Както пише  " Комерсант ", Путин е споделил, че е предложил на участниците в срещата няколко разновидността за работа, в това число под управлението на техния непосреден пълководец с позивна Седой, под чието управление бойците на " Вагнер " са служили през последните 16 месеца. " Всички те можеха да се съберат на едно място и да продължат да служат. И нищо нямаше да се промени за тях. Щяха да бъдат водени от същия човек, който от самото начало беше същинският им пълководец. Много хора кимнаха, когато споделих това. А Пригожин, който седеше начело и не видя това, сподели откакто ме изслуша: „ Не, момчетата не са съгласни с такова решение “, сподели Путин, представен от Колесников.

В четвъртък президентът на Руската федерация взе участие в пленарната сесия на Форума за технологии на бъдещето в Москва, след което отговори на въпроси на медиите. Част от този диалог, отдаден на тематиките за Украйна и НАТО, както и за зърнената договорка, беше оповестен на уеб страницата на Кремъл и излъчен по телевизионния канал " Россия-24 ".

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР