Въпросът за бъдещето на Украйна, включително за избора на държавно

...
Въпросът за бъдещето на Украйна, включително за избора на държавно
Коментари Харесай

Лавров: Не Русия, САЩ и НАТО говорят за ядрено оръжие!

Въпросът за бъдещето на Украйна, в това число за избора на държавно управление, би трябвало да се взема решение от украинския народ дружно с останалите нации в тази многонационална страна.

Това съобщи през днешния ден външният министър на Русия Сергей Лавров в изявление за съветски и задгранични медии по тематики от настоящия интернационален дневен ред, съобщи ТАСС.

Събитията в Украйна не са холивудски екшън, в който има безусловно положително и безусловно зло, сподели Лавров. Той напомни изказване на френския президент Еманюел Макрон, съгласно който е погрешно украинският държавен глава Володимир Зеленски и самата Украйна да бъдат упреквани, че там процъфтява нацизъм.

" Френска журналистка, посетила Донбас, разказа по какъв начин е следила обстрела на едно учебно заведение, ликвидиране на две дами, работили в това учебно заведение, и по какъв начин е приканила да се засрамят всички западни дейци, отказващи да виждат това. Разбира се, не са й разрешили да разгласява това, само че коментарът е наличен в обществените мрежи ", уточни първият посланик на Русия. " Тъй че ви поканвам просто да се запознаете с обстоятелствата ", добави той.

Русия " има военна теория, в която са разказани параметрите, изискванията за потребление на нуклеарни оръжия. У нас няма никаква ескалация за деескалация, както се пробват да ни вменят западни аналитици. Сега обаче се приказва за нуклеарна война. И ви апелирам доста деликатно да погледнете прозвучалите изявления и персонажите, които вършат тези изявления ", сподели Сергей Лавров.

По време на двустранни контакти с Русия страните от НАТО " сякаш демонстрират схващане, само че щом единствено се съберат дружно, нещо им става ", означи съветският външен министър. " Явно (...) там към този момент управляват Съединени американски щати и издават заповеди, разпоредби. Това е печално ", разяснява той.

" Навремето и Наполеон, и Хитлер си поставяха задачата да подчинят Европа. Сега си я подчиниха американците ", съобщи Сергей Лавров, представен от Българска телеграфна агенция.

" Имаме теория, в която са разказани изискванията за потребление на нуклеарни оръжия. Разговорът за нуклеарната война се води и доста ви апелирам деликатно да погледнете на изявленията и на персонажите, които вършат тези изявления. ", сподели Лавров в отговор на журналистически въпрос на специфична конференция.

По думите му " господин Столтенберг, в желанието си да се хареса, съобщи, че никой няма да забрани на НАТО да разположи нуклеарно оръжие в Европа, само че Европа няма нуклеарно оръжие, Съединени американски щати го има. Не го споделям аз, нито Путин, те приказват за нуклеарно оръжие. "

Лавров напомни думите на американския президент Джо Байдън, който съобщи, че единствената опция на глобите против Русия, е била трета международна война.

" Това е в главата на западните политици - непрекъснато се върти нуклеарна война. Ние няма да позволим провокации да ни извадят от равновесие, само че в случай че против нас разгънат действителна война... ", сподели още Лавров.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР