Въпросът в този момент беше къде е за теб е

...
Въпросът в този момент беше къде е за теб е
Коментари Харесай

Мария Габриел: Никога не съм прекъсвала връзката си с България

" Въпросът в този миг беше къде е за теб е България в този сложен и решителен миг за страната и моят отговор беше: преди всичко. През всички тези години – и като евродепутат, и като еврокомисар в никакъв случай не съм прекъсвала връзката си с хората в България и с България “. Това вицепремиерът и външен министър Мария Габриел в отговор на въпроса по какъв начин се е решила да се откаже от поста на еврокомисар.

В ефира на bTV тя даде първото си телевизионно изявление, откакто държавното управление " Денков-Габриел “ се закле. Съгласно съглашението между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ след 9 месеца Габриел би трябвало да смени Николай Денков на поста министър председател.

Относно войната сред Русия и Украйна тя счита, че страната ни би трябвало да има ясна позиция, с цел да може след това да взе участие във възобновяване на Украйна.

" България е суверенна страна, не е заслон, решенията се взимат само и единствено в България. Наистина значимо е тя да отстоява своята принадлежност към европейското семейство – това е цивилизационен избор “, посочи някогашният еврокомисар.

За поискания от основния прокурор имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов вицепремиерът подсети, че има решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ да не се дават имунитети на депутати, до момента в който не завърши промяната в правораздаването.

Тя дефинира протичащото се като  " игра на психоатаки и на компромати “.

На въпроса дали чака президентът Румен Радев да блокира отстраняването на Иван Гешев като основен прокурор тя отговори: " Решението е напълно на президента, почитам президентската институция и считам, че има метод и метод доста интелигентно в разделянето на управляващите да допринесем за повече успокоение в българското общество “.

Мария Габриел беше безапелационна, че към момента не се разискват имена за нов български евкомисар, който да я размени в Европейската комисия.

" На мен доста ми се желае да приказваме за експертиза и качества, за човек, който почтено ще съставлява страната. Трябва да създадем рационален, уравновесен, само че и избор, който ясно да даде поръчка, че България подхожда отговорно към този пост и там се изпраща човек, който е кадърен да влезе с летящ старт “, разяснява вицепремиерът и външен министър.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР