Въпросът с царските имоти е политически. Трябва да се види

...
Въпросът с царските имоти е политически. Трябва да се види
Коментари Харесай

Румен Петков: Изборът на Младен Маринов ще донесе голямо спокойствие в системата

Въпросът с царските парцели е политически. Трябва да се види решението на Конституционен съд от 1998 година и мощните причини тогава. Дълбоко уверен републиканец съм и бях от дребното, които не вървяха да посрещат Симеон Сакскобургготски. Не можем да настаним царя в двустайна панелка в „ Младост 3 “. Това сподели някогашният вътрешен министър и водач на АБВ Румен Петков в ефира на БТВ.

„ Тук към този момент приказваме за устоите на страната. Държавата би трябвало да реши въпросът с минимални вреди. Когато сме го канили да се върне, какво ни подсигурява на следващия ден тези парцели да се продадат на някой предприемач? Изтърван е моментът да не се злепостави институционално България пред света “, означи той.

Той разяснява кадровите промени в Министерство на вътрешните работи и оферти за министър основен комисар Младен Маринов. Политикът направи паралел с него и Богомил Бонев. "Важен миг е, че кариерата на господин Маринов стартира своя напредък по време на служебното държавно управление, в този момент е препоръчан за министър от Бойко Борисов. Това значи, че има поддръжката на всички политически партии. Освен това е човек от системата, което съгласно мен ще донесе огромно успокоение ", съобщи Петков.

За решението на Корнелия Нинова да извади депутатите от пленарна зала и от 79 депутати да остави едвам 20, Петков съобщи: "Има моменти които будят жал, други пък подбив. Когато се избират народни представители, те по тази причина са това са там. Да оставим на страна, че депутатите са в Народното събрание единствено два дни, през другото време би трябвало да са при гласоподавателите ", съобщи още водачът на АБВ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР