Въпросът с програмата вече ми се струва лесен, каза Корнелия

...
Въпросът с програмата вече ми се струва лесен, каза Корнелия
Коментари Харесай

ИТН готови за разговор за имена, ПП с критики към програмата

Въпросът с програмата към този момент ми се коства елементарен, сподели Корнелия Нинова ПГ на " Продължаваме промяната " са получили предложенията на " ИТН " за управническа стратегия и към този момент са почнали разисквания по тематиките по ресори. Предложенията са съгласували с Българска социалистическа партия и Демократична България. Това разяснява пред медиите в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на Политическа партия Андрей Гюров.

От думите му стана ясно, че през днешния ден до края на деня групата ще даде мнения по нея. " Имаме мнения по предложенията, някои не са допустими ", сподели той. Гюров е безапелационен, че това няма да наклони везните в договарянията сред партиите за сформиране на държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия. " Не мога да потвърдя, че идната седмица ще има номинация за министър председател ", сподели Андрей Гюров в отговор на въпрос дали има подготвеност за водене на диалози за лични имена за министри и министър председател.

" Въпросът с програмата към този момент ми се коства елементарен ", сподели от своя страна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя привиква поради рецесията с ръководителя на КЕВР управленията на 4-те ПГ за сформиране на кабинет и желае точни решения. Нинова счита, че към програмата има болшинство. " Промените в закона за КПКОНПИ и изборът на Бойко Рашков ще минат ", е уверена Нинова.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов изясни, че тече развой по синхронизиране на програмата. " Има въпрос на размисъл ", уточни той, само че счита, че оттук-насетне ще се ръководи в обединения и " всички би трябвало да се научат да работят по този начин ". За тях ще е по-трудна идната седмица, когато стартират работата по имена на министри и по какъв начин ще се работи по връзката за вземането на решения сред четирите партии. " Ще би трябвало да се даде време за третия мандат, тъй като реконструирането на четворната коалиция няма да е елементарно ", изясни Иванов.

" Страната я чака тежка зима и тя изисква управляемост, колкото и да е мъчно, каквито и разногласия да има, би трябвало да се направи опит за работещ кабинет ", разяснява той. Демократична България отхвърля обаче едноличен модел на ръководство и лъчение на министри по остарелия модел.

Депутатът Станислав Балабанов от " ИТН " разяснява, че има публицистични промени в програмата за ръководство. " Българска социалистическа партия са съгласни, а във връзка с програмата Има Такъв Народ няма проблем, диалозите по нея минаха обикновено ", уточни той.Очаква се идната седмица да има втори кръг договаряния сред всички партии по номинациите на личностите по проектокабинет, стана ясно от думите на Балабанов. Депутатите на Слави Трифонов не са съгласни спортния министър в оставка Радостин Василев да участва в листата за предстоящ кабинет " поради морал ". " ИТН " резервира изискванията да не се ръководи " еднолично и с гумен щемпел ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР