Въпросът с правилното хранене винаги е на дневен ред. Ани

...
Въпросът с правилното хранене винаги е на дневен ред. Ани
Коментари Харесай

Треньор по здравословно хранене: Яжте ФЕРМЕНТИРАЛИ храни

Въпросът с вярното хранене постоянно е на дневен ред. Ани Стойчева, която е треньор по здравословно хранене, изяснява кои пробиотици могат да повлияят позитивно върху настроението ни, какво ще рече постбиотици и потребни или не са фрешовете.

Най-напред дано изясним както се има поради под понятието чревна микрофлора. Тя обгръща разнообразни микроорганизми, които живеят в нас. Смята се, че те са повече от клетките в тялото. Както знаем, измежду тях има и потребни бактерии, освен нездравословни, които са от голяма важност за нашето здраве. За уравновесено положение се счита, когато потребните бактерии са 80%, а нездравословните – 20%.
Защо всички започнаха да поставят кочан царевица към бидона с киселото зеле
Безспорно киселото зеле се смята за една от най-харесваните храни. Тази зимнина е наложителна за всяко домакинство. Благодарение на фе...

Тези микроорганизми се появяват в тялото още при раждането на всеки човек. Разлики се следи съгласно това дали бебето е родено по натурален метод или секцио, както и дали и какъв брой е кърмено детето. Това е от голяма важност за броя потребни бактерии. Хора, които са претърпели стрес или са травмирани в детска възраст, също имат разнообразни равнища на тези бактерии. Повече такива се срещат при тези, живели на село или пътуващи по-често.

Трябва да поддържаме разнообразието от потребни бактерии, а това може да се случи с подобаваща храна. Такива са растителните фибри, които са несмилаеми въглехидрати. Те са известни под името пребиотици. Те ускоряват и поддържат действието на потребните чревни бактерии. Например ябълковият оцет е мощен пребиотик. Полезни за бактериите са и сварените овесените ядки, изстиналата картофена салата, лещата, бобът, който наквасен, сварен и охладен.

За да бъдем здрави, би трябвало да се научим да понижаваме напрежението в живота си, тъй като той въздейства отрицателно на целия организъм, освен на чревната флора. Може да изпробвате медитация или йога за задачата. Разходките измежду природата също оказват помощ доста.

Пробиотици може да си набавите от аптеките или посредством ферментиране на някои артикули. Такава храна е киселото мляко. Кефирът също.
Методи за ферментация и предписания за положително храносмилане и мощен имунитет
Повишеният интерес към тематиката за чревната микрофлора през последните години възроди забравената традиция на ферментиране на храните. Ок...

Постбиотиците са отпадъчният артикул на пробиотиците. Полезните бактерии се нуждаят от пребиотици, а техният боклук е постбиотикът. Той въздейства позитивни върху храносмилателния развой. За да увеличите резултата, хапвайте суперхрани, грозде със семки, водорасли, смола шиладжит.
Ролята на пробиотиците е да разградят и спомогнат за усвояването на храната, те управляват функционалността на дебелото черво, въздействат позитивно на настроението.

Фреш може също да пиете, в случай че не прекалявате със сладките храни и се храните здравословно. Може да пиете и смутита, посредством които елементарно да приемате нужните потребни субстанции. Разбира се, най-полезно е да се изяде цялостен плод, само че в случай че го предпочитате под формата на фреш или в смути, не е проблем.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР