Въпросът с повторното гласуване на Иван Гешев за главен прокурор

...
Въпросът с повторното гласуване на Иван Гешев за главен прокурор
Коментари Харесай

Висшият съдебен съвет на юруш се готви да прегласува избора на Иван Гешев

Въпросът с повторното гласоподаване на Иван Гешев за основен прокурор е залегнал като точка в дневния ред на съвещанието на Висш съдебен съвет в четвъртък, излиза наяве от уеб страницата на съвета. Издигнатият от прокурорската гилдия Гешев бе определен на 24 октомври с 20 гласа ”за ” и 4 ”против ”.
Миналата седмица президентът Румен Радев върна избора на правоприемник на Сотир Цацаров с претекста, че не е имало никакво съревнование сред претенденти, а официално осъществяване на процедурата по желание.

Държавният глава счита, че от извършената процедура престижът и легитимността на бъдещия основен прокурор страдат, съобщи " Офнюз ".

В четвъртък следва членовете на Висшия правосъден съвет да обсъдят върнатия декрет, а формулировката на втората точка е " наново гласоподаване ".

Ако Висш съдебен съвет още веднъж избере Иван Гешев, президентът ще би трябвало да подпише декрет за назначението му със 7-годишен мандат. " Ще гласоподавам още веднъж за Иван Гешев. За моя глас няма изненади ", разгласи основният прокурор Сотир Цацаров.

В четвъртък следва нов митинг пред Висш съдебен съвет, призован от Инициативата " Правосъдие за всеки ", БОЕЦ и " Зелена " Младост ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР