„Въпросът с пенсиите е много важен, той е обсъждан и

...
„Въпросът с пенсиите е много важен, той е обсъждан и
Коментари Харесай

Вяра Емилова: В обществото има усещане, че БСП внася разум при решенията

„ Въпросът с пенсиите е доста значим, той е обсъждан и в комисия, разговаряли сме с министър Гьоков по какъв начин тъкмо ще бъдат обновени пенсиите. Искането на министерството е хората да не получават по-малки пенсии от момента, откакто бъде отстранена коронавирус добавката от 60 лева “

Това съобщи Вяра Емилова, секретар на парламентарната група на “БСП за България “ и член на обществената комисия в Народното събрание, в ефира на радио “Фокус “. По думите ѝ за месец април най-ниските пенсии ще бъдат към 500 лева - 370 лева минимална пенсия плюс 60 лева коронавирус добавка плюс 70 лева великденска добавка.

„ Страшно е това, което се случва сега на пазара на цените и би трябвало да подсигурим сигурност на нашите родители за заслужен живот, можем да го създадем най-малкото с пенсиите “, добави тя.

Във връзка с съдружните сътрудници Вяра Емилова изясни, че в обединението има 4 политически субекта и е обикновено при такова партньорство да има различия.

„ До момента обединението е посочила, че макар различията, с доста договаряния и диалози се намира естественият разговор. Аз имам вяра, че ще продължим да работим по този метод, колкото и мъчно да е и да намираме общата позиция. Това е позицията, която е в полза на България. Винаги ползата на България би трябвало да бъде водеща позиция при вземането на решения в обединението. Ние като социалистическа партия ще продължим да отстояваме това “, безапелационен бе секретарят на парламентарната групата на Българска социалистическа партия.

„ Радвам се, че в обществото има чувство, че Българска социалистическа партия е тази, която внася мъдрост при решенията и ще продължим да работим по този метод “, сподели още тя.
По думите ѝ Българска социалистическа партия не се отказала от своята концепция лечебните заведения да не са търговски сдружения. „ Смятаме, че това е естественото, което би трябвало да се случи в българското общество, с цел да може опазването на здравето да бъде налично за всички българи, да бъде качествено. Има го записано в съдружното съглашение, продължаваме да работим в тази тенденция “, разясни депутатът от левицата.

Тя развенча още една нечиста сделка, която върви в обществото - че няма към този момент да се употребяват персоналните лекари. „ Това не е по този начин, няма по какъв начин да не се употребяват техните услуги в случай, че пациентите разчитат напълно на техния професионализъм. С електронното досие ще бъде допустимо всеки един пациент да получи по-бърз достъп до експерта, от който се нуждае. Работим по този начин, че хората по-бързо да получат качествена здравна услуга “, изясни Емилова.

По думите ѝ в събота следва съвещание на Националния съвет, в което левицата ще даде оценка на ръководството за първите 100 дни. „ Също по този начин ще създадем и план на законодателните начинания, които досега са осъществени и какво да внесем като законодателни оферти при актуализацията на бюджета “, сподели още тя. Вяра Емилова напомни, че сегашният бюджет бе избран като най-социалният, който България е имала от години обратно и при актуализацията му левицата ще направи още веднъж обществени оферти в полза на хората.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР