Въпросът с оградата по българо-турската граница е от съвсем скоро

...
Въпросът с оградата по българо-турската граница е от съвсем скоро
Коментари Харесай

Валери Жаблянов: С радост бутнахме оградата по границата, с ентусиазъм я градим

Въпросът с оградата по българо-турската граница е от напълно скоро – от времето на войната в Сирия, когато стартира мигрантската вълна. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия депутатът от "БСП за България " и зам.-председател на Народното събрание Валери Жаблянов.

Всички си спомняме по какъв начин бяха демонтирани оборудванията по границата при започване на демокрацията – с цялостно задоволство. Сега със същия възторг се построява оградата. Това е една особена национална логика на психиката, разяснява Жаблянов. Може единствено да сме удовлетворени, че спорът в Сирия върви към края си и мигрантският поток понижава, добави той.

Българска социалистическа партия има своя визия за целите на европредседателството ни – за нас това са пенсиите, обществените помощи, работещите в трети страни без обществени осигуровки и здравна помощ. Това е въпрос на обща европейска регулация, съобщи Жаблянов.

Според него връзките ни с Македония би трябвало да бъдат като сред приятелски нации. Трябва да се върви в посока на възстановяване на доверие сред двата народа, уточни социалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР