„Въпросът с намирането на квалифицирани специалисти стои пред българските и

...
„Въпросът с намирането на квалифицирани специалисти стои пред българските и
Коментари Харесай

Въпросът с намирането на квалифицирани кадри стои пред българските и чуждестранни инвеститори

„ Въпросът с намирането на квалифицирани експерти стои пред българските и задгранични вложители, които са избрали да развиват своя бизнес в индустриалните зони на "Национална компания индустриални зони ". Нашата компания има авторска стратегия, която се споделя „ Fast Tracking Success “ и е ориентирана към ускорено професионално създаване на младите фрагменти на университетите и професионалните гимназии посредством непрекъсната претовареност и стажове в компании в индустриалните ни зони в цяла България. “ Това съобщи сподели изпълнителният шеф на „ Национална компания индустриални зони “ Антоанета Барес, която взе присъединяване в четвъртата кръгла маса „ Мрежа от заинтригувани страни за възстановяване на политиката във висшето обучение – благоприятни условия за по-добър разговор “, състояла се в Центъра за интернационалните срещи на Техническия университет – София.

По думите на Барес националната компания работи за контролиране на търсенето и предлагането, тъй че младежите да намират по-бързо работа в бизнеси с висока добавена стойност.

Според нея би трябвало да има синхронизация на стратегиите в университетите, с цел да дават отговор те на актуалните условия на работодателите. За задачата във висшите образователни заведения могат да се организират майсторски класове на представители на бизнеса от индустриалните зони на НКИЗ.

Заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева се включи онлайн в полемиката като означи, че четвъртата кръгла маса е значима стъпка в модернизацията на висшето обучение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР