Въпросът с Калин Митрев е въпрос на ЕБВР - те

...
Въпросът с Калин Митрев е въпрос на ЕБВР - те
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Скандалът с Митрев цели да уязви Ирина Бокова

" Въпросът с Калин Митрев е въпрос на Европейска банка за възстановяване и развитие - те да си създадат инспекцията и да преценяват има ли нарушавания, които попречват активността му. От наша страна пък да се ревизира дали тези средства са декларирани, дали са платени налози, по този начин, както твърди самият той ", разяснява пред Канал 3 някогашният външен министър и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.
Цялото това надуване на балона особено тук в България е обвързвано на първо място с Ирина Бокова и задачата да бъде още веднъж уязвена, безапелационен е соцдепутатът. Според него се вадят от подтекста нейни действия, свързани с Азебрайджан, които изобщо не дават цялостна картина за нейния ангажимент в тази страна, с цел да се направи изводът, че парите на Калин Митрев като съветник са свързани със задачата тя да почисти имиджа на управляващите на режима в Азербайджан.

Вигенин удостовери, че е реалност, че е имало галерия на Азербайджан в ЮНЕСКО и ангажиране на Бокова с фондацията на брачната половинка на президента на тази страна, само че в това време два пъти е награждавала борци за човешки права в страната, които са били в пандиза. " Когато награждаваш такива хора, безусловно зашлевяваш режима в Азербайджан, не му чистиш имиджа ", намира липса на логичност Вигенин.

Според него офанзивата е обвързвана и с въздействието на основна фигура като настоящия шеф на ЮНЕСКО върху избора на нейния правоприемник на поста, който следва. " Това надуване на балона към Бокова просто няма по какъв начин да издържи. Не може изобщо да създадем тази връзка сред уговорката на Митрев като съветник и нейната активност ", безапелационен е депутатът от външната комисия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР