Въпросът с изтребителите за Украйна е решен. Това обяви в

...
Въпросът с изтребителите за Украйна е решен. Това обяви в
Коментари Харесай

Украйна обяви въпроса с изтребителите за решен

Въпросът с изтребителите за Украйна е решен. Това разгласи в " Телеграм " ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Йермак, представен от " Ройтерс ".

Постът му в обществената мрежа идва в миг, когато украинският президент Володимир Зеленски води диалози в Брюксел относно настояването на Киев за повече оръжия за битка с съветските сили.

" Въпросът за оръжия с огромен обхват и бойни самолети за Украйна е решен. Подробностите предстоят ", написа Андрий Йермак.

Междувременно министърът на защитата на Англия Бен Уолъс съобщи, че Лондон няма да даде на Украйна изтребители в кратковременен проект.

" Това няма по какъв начин да стане неотложно - " погледнете и изпратете цяла ескадрила самолети ", безапелационен бе той.

" Ако дам всички изтребители и танкове, това би означавало да ги изведа от Естония и Англия, а тук има доста отговорности ", добави той. Министърът обаче акцентира, че Обединеното кралство схваща, че Украйна има потребност от самолетите и има подготвеност да ѝ изпрати такива в дълготраен проект.

Изявлението му пристигна, откакто вчера украинският президент посети Лондон и прикани английския министър председател Риши Сунак да достави бойни самолети на страната му. Тогава Сунак уточни, че " нищо не е изключено ", когато става дума за военна поддръжка за Украйна, само че акцентира, че Обединеното кралство първо ще се концентрира върху образованието на украински бойци, преди вероятно да изпрати самолети.

От своя страна също през днешния ден полският премиер Матеуш Моравецки настоя страните членки на НАТО да работят обединени при изпращането на изтребители на Киев.

" Няма да сме първите, които ще изпратят бойни самолети, само че ще отговорим позитивно, при изискване че тези, които имат най-вече такива самолети, ги дадат на Украйна ", съобщи той в Брюксел преди срещата на върна на водачите от Европейски Съюз.

Освен това полският премиер подчерта смисъла на спомагателните наказания против Русия и разясни, че те ще бъдат контрактувани през идващите две седмици.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР