Въпросът кой какъв ресор получава в новата Европейска комисия ще

...
Въпросът кой какъв ресор получава в новата Европейска комисия ще
Коментари Харесай

Борисов: Рано е да говорим за ресорите в ЕК, нашият ще е модерен и достоен за България

Въпросът кой какъв сектор получава в новата Европейска комисия ще стартира да се разяснява едвам (кой знае за какво?!) откакто Италия показа своя претендент за еврокомисар. Това съобщи министър председателят Борисов в отговор на журналистически въпроси през днешния ден във връзка появилата се преди два дни предварителна и неофициална информация от дипломатически източници в Брюксел, съпътствата и от чернова на лист с систематизиране. Според тази информация в бъдещата Европейска комисия за България било планувано да получи сектор " Образование и просвета ". Тази информация най-вероятно не е достоверна, съобщи по-рано през днешния ден в предаването " Тази заран " по bTV евродепутатът Емил Радев. Самата Еврокомисия я опроверка, добави той. " Съвсем в ранна фаза на структуриране на новата Европейска комисия сме, а до момента в който няма изцяло структурирана Европейска комисия, няма по какъв начин да се каже, че една или друга страна е договорила даден сектор ", разясни той.

За ресори е неверно да се приказва, тъй като все някоя страна ще отреагира, съобщи по-късно и министър председателят. " Аз съм уверен, че имаме сектор, който хем ще ни харесва, хем е съвременен, хем ще е заслужен за България. Поне три пъти ще бъде по-голямо финансирането от досегашния. ", акцентира той.

Борисов изрази мнението си по тематиката след откриването на обновената материално-техническа база на Националната спортна академия, където взе участие в церемонията.

" Близо 1 милиард лв. се отпускат за просветителна инфраструктура в страната. За мен беше наслаждение да открия през днешния ден осъвременената образователна база на Националната спортна академия „ Васил Левски “ на ул. „ Гургулят “ 1. ", написа по-късно в профила си във фейсбук той. Общото финансиране на обекта е 3 755 636 лева, като националното финансиране е в размер на 525 000 лева " Радвам се, че не позволихме да бъдат откраднати бази, които костват десетки милиони, и ги дадохме на спортната академия да ги стопанисва. Обновяването на материално-техническата база на НСА и подобряването нa образователния развой ще улеснят въвеждането на нови способи на образование и ще подтикват както младежите, по този начин и преподавателите. ", показва министър председателят. 

След формалната част Борисов обиколи обновените образователни и спортни зали и даже опитва чиновете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР