Въпросът колко RAM е оптималната памет за един смартфон непрекъснато

...
Въпросът колко RAM е оптималната памет за един смартфон непрекъснато
Коментари Харесай

Достатъчни ли са 8 GB RAM за смартфона? Сравнение на 8, 12 и 16 GB на един и същ модел

Въпросът какъв брой RAM е оптималната памет за един смарт телефон непрестанно се разисква, защото производителите постоянно усилват минималната и оптималната RAM в своите устройства, а мощността на системата и приложенията пораства от година на година. Така да вземем за пример Redmi K70E на Xiaomi излезе без трансформация за 8 GB RAM – смарт телефонът си има 12 GB още в базовата версия. Изданието MyDrivers реши да ревизира на процедура дали 8GB RAM в действителност е светиня от предишното и по какъв начин резултатите от нея на процедура се разграничават от тези с по-голямо количество RAM.

За тестванията експертите са употребявали еднакъв смарт телефон (Redmi Note 13 Pro/Pro+) в разнообразни модификации: с 8, 12 и 16 GB RAM. За да се получат най-точни резултати, суап файлът е бил деактивиран. При опита са тествани броят на приложенията, които устройството може да държи стартирани във фонов режим – MyDrivers акцентира, че през 2023 година неналичието на RAM в тази ситуация на Android е точно това, тъй като времената, когато неналичието на RAM не позволяваше да се обезпечи безпроблемна работа даже на едно приложение, от дълго време са отминали.

За тестванията са определени 16 приложения и 4 игри, които са известни в Китай, като тестванията са извършени в три кръга. В първия кръг са стартирани 16 приложения и е записано какъв брой от тях не са били изведени от фонов режим. Това демонстрира какъв брой памет е задоволителна, с цел да не се извеждат по подобен метод приложенията, с цел да се понижи скоростта на „ студения старт “ на новите приложения. Във втория кръг бе направено същото нещо, единствено че към 16-те приложения бяха добавени още 4 игри за по-голяма активност. Третият кръг е непосредствен до действителното потребление – той не беше единствено пускане на приложения, а влизане в техните менюта и активиране на някои функционалности. С други думи, беше тествано по какъв начин оперативната памет се оправя с дейното взаимоотношение с приложенията.

На първия кръг моделът с 8 GB резервира 10 от 16 приложения, до момента в който моделите с 12 GB и 16 GB се оправиха на 100%. На втория кръг 8GB се оказаха задоволителни за опазване на 6 приложения и 2 игри, 12GB – за опазване на 14 приложения и 4 игри, а 16GB – за опазване на 15 приложения и 4 игри.

Третият кръг, показан в горната таблица, е разграничен на три индикатора: какъв брой приложения са били изведени във фонов режим, какъв брой от тях са замръзнали в минимизиран тип на екрана и какъв брой игри са били непокътнати. В случая с 8 GB и 12 GB 7 приложения замръзнаха на минимизирания екран – т.е. при опит за взаимоотношение с обещано приложение то не реагира. В случая с 16 GB е имало единствено 2 такива случая.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР