Въпросът как да се отървете от прахта у дома е

...
Въпросът как да се отървете от прахта у дома е
Коментари Харесай

7 мързеливи трика за по-ефективно почистване на прахта вкъщи

Въпросът по какъв начин да се отървете от прахта вкъщи е един от най-често задаваните въпроси от доста страдащи от алергии, както и от хора, на които им е писнало непрекъснатото разчистване. За страдание, до момента не е измислено нито едно универсално решение за унищожаване на праха в жилището.

Има обаче способи, които могат доста да понижат количеството му в вашата среда. От значение за бързото разчистване е по какъв начин тъкмо го вършиме, тъй че да не бъде дълъг и досаден развой.

1. Пречистватели на въздух

Пречиствателите на въздуха са един от най-хубавите способи да се отървете от праха във въздуха. Снабдени с филтри, които механично стопират замърсителите (първоначални и HEPA), тези устройства обезвреждат всевъзможни частици, носещи се във въздуха. По-големите са блокирани от мрежестия предфилтър, а по-малките от HEPA филтър, направен от плътни тъкани полимерни нишки.

2. Прахосмукачка

Почистването на жилището 1-2 пъти седмично е най-малко, в случай че желаеме да приказваме за пространство без прахуляк. При страдащите от алергия си коства да го вършиме даже през ден. Частиците, полепнали по пода, непрестанно се издухват във въздуха от преминаващите членове на семейството.
Прахта в дома ви в действителност е мъртва кожа
Ключовото свойство на прахта е нейната скорост на утаяване. Скоростта на утаяване дефинира какъв брой дълго една парченце може да остане във...
Прочети повече
3. Почистване на плотове, шкафове, лавици

Необходимо е да избършете повърхността на плотове, шкафове и лавици най-малко един път седмично. Особено в случай че са на открити, постоянно употребявани места.

4. Почистване от горе надолу

Преди да стартираме да почистваме с прахосмукачка, си коства да избършем праха от шкафовете или рафтовете в горната част. По този метод ще бъде по-лесно праха да се обезврежда с прахосмукачка или пречиствател на въздух.

5. Измиване на подове
6 неща, които вършат дома ни непрекъснато прашен
Прахът е на всички места към нас, както на открито, по този начин и вкъщи. Въпреки това, има някои спомагателни фактора, които трансформират домът в още по-...
Прочети повече
След като приключите с прахосмукачката, си коства да измиете пода. Препоръчваме го изключително на страдащите от алергии. Първо, мократа повърхнина на моп ще притегли всеки прахуляк, останал от прахосмукачката. Второ, овлажненият въздух ще донесе облекчение на сухите, изтощени с алергии лигавици.

6. Ефективна вентилация

Вече писахме за значимостта на вярната циркулация на въздуха във връзка на пречиствателите. Ето за какво, в допълнение към устройствата, поддържащи механична вентилация, си коства да се погрижите за естествения въздушен поток в жилището. В основата е ефикасна работеща вентилационна решетка. Уверете се, че не е нечиста или запушена. При разчистване също си коства да я забършете с мокра забрадка. Трябва също по този начин да я миете понякога в топла сапунена вода.

7. Проветряване на стаите

Температурата над 20 градуса по Целзий и влажността на въздуха от 60 до 80% са идеални условия за развиване на акари. За да предотвратите това, коства си да проветрявате жилището понякога. Поради замърсяването извън си коства да го извършите рационално. Ето за какво предлагаме малко, само че интензивно проветряване. Отварянето на прозорците за 5-10 минути ще ви разреши дейно да освежите въздуха в жилището.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР