Въпросът е риторичен, но за съжаление тъжният отговор е, че

...
Въпросът е риторичен, но за съжаление тъжният отговор е, че
Коментари Харесай

Може ли да убиеш човек заради една врата? frognews.bg

Въпросът е риторичен, само че за жалост тъжният отговор е, че в България очевидно може. От какво се нуждае обществото ни, с цел да бъдат избягвани такива нелепи произшествия.

 

Защо експанзията, арогантността и бруталността изобилстват в такава висока степен и не се стопират пред нищо, даже пред това да бъде лишен живот.

 

Скандалът сред съседите  Иво Андреев и Константин Дамов е зародил поради монтирането на врата в коридора на жилищен блок в столицата. Нападателят е 62-годишния Константин Дамов. Той е някогашен боен. е осъществено с нелегално притежавано оръжие. Дамов е измамен под отговорност осъществяване на съзнателно закононарушение. Убиецът не бил склонен с слагането на въпросната врата.

 

Загиналият е 41-годишния Иво Андреев оставя три деца и жена. Убийството е осъществено в региона на „ Женския пазар ”, ул. " Стефан Стамболов " в гр. София. Жена му е станала очевидец на нападението. Преди случая са подавани сигнали до полицията и от двете страни - за вербална и физическа експанзия. Конфликти са се случвали обратно във времето сред двамата. До формиране на наказателно произвеждане не се е стигало, защото причинителят на убийството няма престъпни регистрации.

 

В интернет другари и непознати започнаха дарителска акция по набирането на средства за дамата и децата на умрелия:

 

Неговата близка Ива Рундикова написа в обществената мрежа Facebook, че опитът на Иво Андреев да сътвори дом в България, му е коствало живота.

 

Съболезнования на околните и фамилията на Иво Андреев.

 

Ето цялостния текст на нейната обява:

 

С Иво Андреев се запознахме в редакцията на списание “Едно ”, когато той беше още съвсем дете и караше скейт. Притежаваше мъдрост и преданост, нетипични за едно момче на 20. Смело момче, което може да плаче. Чист.

 

Работехме дружно, говорехме доста и се смеехме на моите опити да си ъпдейтна жаргона благодарение на сензитивно по-младите от мен Иво и Росен.

Години по-късно започнахме да се виждаме по митинги, познавах дамата на Иво, фотографката Надя Андреева. Оказа се, че живеем в един квартал, до Женския пазар.

 

Иво и Надя, към този момент като прелестно семейство с малко момиченце и момченце на път, бяха доста отдадени на фантазията да изградят личния си дом. Тя се майтапеше, че тяхната история може да бъде озаглавена “Любов по време на ремонт ”, или “Сто години ремонт ”.

 

Днес научих, че Иво Андреев е бил убит пред очите на жена си от комшия, някогашен боен, “заради една врата ”.

 

Стана по този начин, че опитът да сътвори дом в България му струваше живота. Много скърбя, Ивчо, за това сме отговорни всички.

 

Ирина Тодорова

 

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР