Въпросът е реторичен и народопсихологичен, но в никакъв случай не

...
Въпросът е реторичен и народопсихологичен, но в никакъв случай не
Коментари Харесай

Защо в България твоите права не свършват там, където започват правата на другите!?

Въпросът е реторичен и народопсихологичен, само че никога не е мотив за обиди, кавги и дискриминиране. Александър Морфов е добър сценичен режисьор, потвърдил своите качества както на сцена у нас, по този начин и в Русия, където до неотдавна поставяше свои спектакли. Това последното не знам дали е политкоректно към този момент да се загатва, само че е реалност. Недоумявам обаче за какво в последно време вместо да се радваме на достиженията му на сцена, би трябвало да четем единствено за кавги, в които той с мурафет се замесва.

Днес от оповестиха, че подават тъжба против Морфов в Комисията за отбрана от дискриминация поради обидата към техния деятел, някогашен народен представител, артистът. 
Преди време в общественото пространство се обсъждаше с революционен жар гаменската постъпка на режисьора, който в нетрезво положение надраскал измежду нощ вратата на пиарката на НТ Велислава Кръстева, която преди бе пиар на, народен представител от придвижването и още по-преди - добър публицист и политически анализатор.
Започвам да си задавам основателно въпроса

дали пък Александър Морфов не е решил да смени сцената на театъра с тази в политиката?! 

Като чета отзвука за неговите изяви, очевидно въпреки и невъзпитано поднесени, се харесват на избрани политически кръгове от партии и присъдружните им медии.
Е, няма да е първият от театъра и киното, който се ангажира с публични дела. 



Лошо няма, всеки от нас има право на свои пристрастия. Стига да знае и зачита думите на Волтер, в което не се колебая, че " моите права свършват там, където стартират правата на другите ".
Стефан Данаилов  Стефан Данаилов Стефан Данаилов е прочут български артист, политик от Българска социалистическа партия, министър на културата в, светла му памет, е превъзходен образец в това отношение. Не си припомням в миналото по какъвто и да е мотив да е правил груби и невъзпитани сценки, да е натрапвал личните си леви убеждения, които с чест и достолепие отстояваше до последния си мирис.

Има доста други образци в артистичните среди за честно и правилно държание по отношение на възгледите на други хора.

Тези образци остават вечно в сърцата и мозъците на хората, които ги напомнят с любов, виж в съседство на този текст загатна за неповторимия Георги Русев на писателя Иво Сиромахов.
Затова в този момент ми е малко повече тъжно, че един талантлив театрал като Морфов би трябвало да стига до КЗД, задето е изключил артиста от спектакъла си. Разбира се, негово право е да си сортира актьорския състав. Но за какво с грозни похвати и думи от сорта на " Гербаджийски отпадък " и впрочем! Та нали по времето на тъкмо Морфов изиска от тогавашния министър на културата Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко да е шеф на НТ! Размиват ми се повратливите критерии на режисьора за " боклуци ".

В България с изключение на него има и други положителни режисьори, изключително в киното, само че нещо не си припомням да са били мотив и причина за разделения и одумки в публичното пространство като в този момент. 

Това е грозно, просташко и дискриминационно към хора, които мислят друго от Александър Морфов.
Така мисля като човек, който обича театъра и киното нищо, че може и да съм " фена от последния ред ", както споделяше преди време драматургът Христо Бойчев. И също по този начин мисля, че не трябва в театъра да се позволява да се развяват партийни флагове и да се провеждат революционни агитки.
С неспокойствие чакам някоя нова режисура на Александър Морфов на сцената на храма на Мелпомена, а не зад кулисите и в коридорите на институцията Народен спектакъл " Иван Вазов ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР