Въпросът е как ще се изпълнява Националната стратегия за интегриране

...
Въпросът е как ще се изпълнява Националната стратегия за интегриране
Коментари Харесай

БСП: Няма видими резултати от Националната стратегия за интегриране на ромите



Въпросът е по какъв начин ще се извършва Националната тактика за консолидиране на ромите за в бъдеще, тъй като до момента забележими резултатите от нея няма. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Георги Гьоков в Народно събрание по време на дебатите по Административния мониторингов отчет за 2016 година по осъществяването на Националната тактика на Република България за консолидиране на ромите (2012-2020).

"Съжалявам, че го споделям, само че е по този начин ", добави той.

„ В този отчет, действително имаме общ брой от едни чиновнически доклади. Докладът съставлява приноса на всички ангажирани институции за консолидираното на ромската общественост в българското общество. Това е един документ, който може би е добре управляван от работливи хора, които съзнателно, само че официално са си свършили работата”, съобщи Гьоков.

„ Необходим е по-цялостен разбора на въпроса с ромската интеграция. Дали тя напредва. Случват ли се предстоящите резултати. Ако не – за какво? Какви са пречките? Без сериозен разбор на свършеното до момента, който да бъде показан на народните представители, ние няма имаме визия извършва ли се тактиката или единствено отбиваме номера”, уточни Гьоков.

„ Никой в тази страна не може да каже, че има забележим прогрес в интеграцията на ромите в българското общество”, сподели още депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР