Въпросът е как може една болест, която дори не е

...
Въпросът е как може една болест, която дори не е
Коментари Харесай

За Това Се Мълчи: Мистериозната Болест Х Може Да Предизвика Невиждан Мор! Вече Набъбва, Милиони Ще Умрат В Адски Мъки

Въпросът е по какъв начин може една болест, която даже не е разпозната, да се смята за толкоз рискова за живота и здравето на хората по света. Експертите изясняват, че " Болестта Х " е сурогат на към този момент известни болести и макар, че не сме я срещали към момента и не сме я описали, съвсем несъмнено е,че тя ще се появи.

Световна пандемия може да бъде провокирана от патоген, който досега не е прочут на науката, това се споделя и в публично изказване на Световната здравна организация. Според институцията, към този момент се работи в специфичен Проект за научно-изследователска активност по разкриване и разказване на най-големите и рискови нововъзникващи патогени.

Последните данни от това са оповестени през февруари 2018 година и насочват вниманието към няколко заболявания, от които може да тръгне новия патоген. Това са кримско-конгоанска хеморагична тресчица (CCHF); заболяването Ебола и заболяването Марбург; Lassa fever; ковид на респираторен синдром (MERS-CoV) и тежък изострен респираторен синдром (SARS) и вирусът Zika. За първи път бе прибавен и тайнствения нов патоген, от който може да тръгне международна пандемия.

" Историята ни споделя, че е евентуално идната огромна зараза да бъде нещо, което не сме виждали до момента ", сподели Джон-Ар Ротинген, основен изпълнителен шеф на Норвежкия съвет за научни проучвания и теоретичен консултант на комисията на СЗО.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР