Въпрос с повишена трудност: Каква е връзката между един от

...
Въпрос с повишена трудност: Каква е връзката между един от
Коментари Харесай

5 неща на bTV Спорт, които да направите днес

Въпрос с нараснала компликация: Каква е връзката сред един от най-хубавите ни някогашни баскетболисти и сегашен старши треньор на „ Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров с водната топка? Отговорът ще ви изненада!

Бащата на Удо – Людмил Хаджисотиров-старши, е селекционер на националния тим по водна топка, който взе участие на олимпийските игри в Мюнхен 1972. Там нашите се класират на влиятелното 11-о място, а в състава му са фамозните братя Васил и Тома Томови, както и Александър Шпицер – татко на известната от близкото минало състезателка по синхронно плуване и създател на водната аеробика у нас – Мария Шпицер.

Кой е този популярен българин , който може да се похвали, че е покорявал Олимп и като състезател, и като треньор? Виждали сте го, просто той не обича да е в центъра на вниманието! Висок, къдрокос и дългокос! И се споделя Христо Марков!

На летните игри в Сеул 1988 той победи в тройния скок, а 12 години по-късно, в Сидни 2000, е на върха на щастието си. Неговата възпитаничка Тереза Маринова повтаря триумфа му и подвига победоносно ръце в бранша на неговата коронна дисциплинираност.

Злато за Тереза, неимоверна горделивост за Христо и за родната лека атлетика. Четвъртък е добър ден, с цел да изгледате още веднъж тези два олимпийски финала!



Днес ви питаме: помните ли най-известните близначки в българската художествена гимнастика Адриана и Камелия Дунавски? А знаете ли тяхната компетентност? Защо не опитате да отговорите в нашия куиз?

Най-известните близначки в българската художествена гимнастика Гласувай Резултати

Днес посетител на bTV Спорт в скайп чата ни във " Facebook " е един от най-талантливите и най-хубави млади спортисти на България – скиорът Алберт Попов . По този мотив желаеме да отделите минутка и да изгледате най-хубавото му класиране за Световната купа при алпийците през миналия сезон.

Ето го и него:



Днес избрахме за вас един документален филм от поредицата bTV Репортерите , който ще ви срещне с Георги Мърков – антитерорист №1 измежду спортистите .

Той е олимпийски първенец по битка типичен жанр от игрите в Мюнхен 1972, а преди 36 години обезоръжава терорист по време на европейското състезание в Швеция – история, която демонстрира един от най-хубавите спортисти на България през 70-те години на предишния век в друга светлина.
bTV Репортерите: Георги Мърков - антитерорист №1 измежду спортистите Иван Боянов споделя историята на олимпийския първенец
bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР