Въпрос на време е у нас да влязат всички мутации

...
Въпрос на време е у нас да влязат всички мутации
Коментари Харесай

Вирусолог: Реинфекциите не са толкова тежки

Въпрос на време е у нас да " влязат " всички разновидности на ковид а, в това число и нигерийския вид. От всички циркулиращи разновидности, той е най-опасен, тъй като антителата при преболедуване са с по-малък афинитет. Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия доц. Любомира Гломб - вирусолог , завеждащ поделение " Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни заболявания. 

" Реинфекциите не са толкоз тежки, не се следи повишение на приетите в болница и интензивните, само че стават все по чести. Колкото повече разрешаваме на вируса да се изолира свободно измежду нашата популация, толкоз повече му даваме късмет да еволюира ", изясни Гломб. Тя добави, че над 700 проби от изпратените за секвенирани в Германия са били позитивни за английския вариант преди две седмица. Днес са изпратени още проби, като, съгласно Гломб, процентът се чака да е по-висок. 

" Вирусът има два разновидността да оцелее - да стане по-заразен и да преодолее отбраната. Нигерийският вид е постигнал и двете ", изясни лекарката. 

Тя разяснява и действието на ограниченията, които работят сега. 

" Метър и половина е целесъобразно разстояние, което демонстрира статистически, че има по-малка възможност да се заразим. Хората мислят, че като се имунизират, като съблюдават ограниченията, като го изкарат, има някакъв скафандър към тях. Това в действителност е по този начин в 95% от случаите, само че постоянно има възможност някой да се болести ", сподели Гломб. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР