Въпрос на време е да започнаем да наричаме виртуалната реалност

...
Въпрос на време е да започнаем да наричаме виртуалната реалност
Коментари Харесай

Срещнахме се във виртуалната реалност по HBO - един изкуствен свят, изпъстрен с истински живот


Въпрос на време е да започнаем да назоваваме виртуалната действителност (VR) паралелната действителност, все пак до момента липсваше изчерпателен взор върху нея или най-малко подобен, който да демонстрира въздействието, което тя би могла да има върху живота на хора от най-различни демографски групи.

Документалната продукция на HBO " Срещнахме се във виртуалната действителност " обаче трансформира това.

Хората, които изпитват своите подозрения по отношение на VR, може би няма да бъдат изцяло уверени, откакто изгледат кино лентата, само че той сигурно е огромна и значима крачка в разбирането на този набиращ все по-голяма известност способ за връзка и превозване на свободното време.

22-годишният Джо Хънтинг прави своя режисьорски дебют, като целият филм е сниман в платформата VRChat. Действието се развива в края на 2020, когато жителите на Япония и част от Съединени американски щати към момента бяха сложени под карантина, като това е главната, само че, както се оказва след това, не и единствена причина някои от тях да решат да си основат нов живот във виртуална среда.



VRChat е онлайн платформа, която разрешава на потребителите да основат собствен личен виртуален аватар и да споделят между тях в голям брой виртуални светове.

Хънтинг наблюдава всекидневието на няколко консуматори и еволюцията на техните аватари в определените от тях светове. Сред основните герои има и " виртуални " двойки като DustBunny и Toaster, които са решени един ден да пренесат любовта си в действителния свят, както и Джени, която преподава езика на глухонемите за всички, които имат потребност от него или желаят да го научат.

Не всичко обаче и игри и занимания. Освен забавление, виртуалният свят би могъл да се окаже метод да преоткриеш себе си и да промениш фрапантно живота си към по-добро. Такъв е казусът с DragonHeart, която с помощта на VRChat съумява да преодолее тежка разлъка, последвана от алкохолна взаимозависимост. Основната причина за това е запознанството с сегашния ѝ обичан IsYourBoy, който също е измежду постоянните консуматори.



След като ни среща с героите, Хънтинг наблюдава част от виртуалния им живот в изискванията на разнородни светове или интензивности.

Зрителите имат опция да видят един от уроците на Джени или курсовете по ориенталски танци, проведени от DustBunny, както и да посетят голям брой празненства или известни в платформата места. Освен това виждаме уроци по кормуване и версии на " Джурасик Парк ", чиято цел е както да разсмее феновете, по този начин и да покаже едно от полетата за бъдещо развиване на VR технологиите.

Един от евентуалните дефекти на продукцията е това, че Хънтинг не изяснява в детайли механиката на този вид платформи, евентуално разчитайки на обстоятелството, че преобладаващата част от аудиторията към този момент е осведомена с тях.

Гледайки " Срещнахме се във виртуалната действителност " е мъчно да не се замислим за развиването и повишеното въздействие на VR технологиите след началото на пандемията от Covid-19. В един уплашен и затворен свят, какъвто бе нашият преди към две години, виртуалната действителност даде нови благоприятни условия за хората с физически и психически усложнения, както и за тези, които нямаха опция да бъдат покрай обичаните си хора. В много дългия интервал, в който мнозина бяха принудени да прекарват съвсем цялото си всекидневие в изолираност, VR получи своето самобитно възмездие и даже най-големите скептици нямаше по какъв начин да не признаят изгодите от нея.

Филмът на Джо Хънтинг е толкоз завладяващ и богат на сюжети, че в един миг ще си дадете сметка, че даже не ви прави усещане фактът, че влюбените на екрана имат рога или криле. Когато Джени приказва за опита си за самоубийство, загледана в небето, въобще не забелязвате, че облаците не се движат, до момента в който тя ви обръща внимание върху този факт. А сега, в който споделя по какъв начин Covid-19 е лишил живота на брат ѝ и възпламенява виртуален фенер в негова памет, можете да сте сигурни, че емоците, които изпитвате, са напълно същински.

" Срещнахме се във виртуалната действителност " към този момент е разполагаем в HBO Max.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР