Въпреки заканата на полицията, издигнатите от протестиращите блокади на Орлов

...
Въпреки заканата на полицията, издигнатите от протестиращите блокади на Орлов
Коментари Харесай

Ден 32-ри: Блокадите в центъра на София остават

Въпреки заканата на полицията, издигнатите от протестиращите блокади на Орлов мост и на кръставищата пред Софийския университет и Министерския съвет в центъра на София остават и в неделя.

Вчера шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев предизвести, че барикадите ще бъдат отстранени и по този начин сътвори очакване за полицейска акция през нощта, както се случи в ранните часове на петък.

Заканата обаче нощес макар дъжда провокира скупчване на още повече хора на Орлов мост, огромна част от които останаха през цялата нощ дружно с надписите " Аз съм жив щит " и " Оставка ".

Протестиращите са построили лагера си от двете страни на пътното платно. Средата му е освободена за коли за спешна помощ и пожарни коли. Лагерът е ограден от контейнери за боклук, пейки от Борисовата градина, дървени палети и бетонни кашпи.

През нощта не е имало ескалация на напрежението, предава БГНЕС. Полиция се е струпала на Орлов мост поради няколко провокатори, дрогирани младежи, които били отведени в ареста. Но като цяло нощта е предходна умерено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР