Въпреки взаимните извинения между здравния министър и „Пирогов“, медиците отново

...
Въпреки взаимните извинения между здравния министър и „Пирогов“, медиците отново
Коментари Харесай

Медиците отново на протест, въпреки извиненията между МЗ и „Пирогов“

Въпреки взаимните извинения сред здравния министър и „ Пирогов “, медиците още веднъж излязоха на митинг.

Те се събраха пред Президентството с претенции към Румен Радев.

Медиците споделят, че ще търсят отговорност от президента, защото той е избрал състава на служебния кабинет. Медицинските експерти още веднъж ще пискат оставките на здравния министър Стойчо Кацаров и на шефа на НЗОК проф. Петко Салчев.

През деня до медиите беше изпратено писмо от пресцентъра на болничното заведение. В него се акцентира, че от здравното министерство и ръководители на клиники в „ Пирогов “ изричат страдание и за „ разменените нелицеприятни реплики, които доведоха до това напрежение “.

В позиция от президентството написа, че Румен Радев нееднократно е призовавал за модел на опазване на здравето, който да основава почтени условия на труд и възнаграждение за българските медици, както и в същото време да подсигурява правата на пациентите.

„ Очевидно е, че в системата на българското опазване на здравето има дефицити и несъответствия, които подготвят към противоречиви практики, трансформират здравето в бизнес и даже опорочават връзките сред доктор и пациент. Затова страната ни се нуждае от промяна в модела на опазване на здравето и президентът чака тематиката да бъде измежду целите в работата на новите парламент и държавно управление “, споделят още от Президентството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР