Въпреки всичко на Питър Сейдж е наръчник с 11 лични

...
Въпреки всичко на Питър Сейдж е наръчник с 11 лични
Коментари Харесай

Ива Дойчинова: Въпреки всичко на Питър Сейдж е наръчник с 11 лични писма от престоя си в затвора, с тях той показва колко леко може да живее човек

" Въпреки всичко " на Питър Сейдж е справочник с 11 персонални писма до негови последователи, които той написа по време на престоя си в пандиза. С тях той демонстрира какъв брой леко може да живее човек, когато подчертава върху нещата, които му носят висока осцилация и са наслаждение. Това сподели програмният шеф на Радио " Фокус " Ива Дойчинова в рубриката " Дифтонг " в предаването " Един неделен ден по шосето " на Радио " Фокус “ .

Когато Питър Сейдж попада в пандиза, той към този момент е сполучлив бизнесмен, милионер, имал е няколко бизнеса, към този момент е преподавател и коуч. Той е изпратен в " Пентънвил “ – един от най-неприятните затвори във Англия, където са присъдите си излежават хора за тежки престъпни закононарушения. Причината е правосъден спор с " Хюлет-Пакард “ и отмъстителността на съдията по делото поради искания от негова страна, описа Ива Дойчинова. " Пентънвил “ е място, което някогашният министър на правораздаването Майкъл Гоув разказва като най-драстичният образец за неуспех в затворническата система. Неговата поява там е извънредно странна. " Първото, което той усеща, влизайки там, е ниското равнище на сила. Затворът е място, на което хората не желаят да бъдат и ненавиждат тази част от живота си. Питър Сейдж обаче се възприема като вътрешен сътрудник на смяната и стартира да работи с тях “, изясни тя.

В своите 11 писма Питър Сейдж споделя доста съответни случки.

" Опитвайки се да влияе върху останалите хора, той приказва по какъв начин влияе върху себе си. Много пъти той споделя, че в никакъв случай не съжалява за нищо в живота си, тъй като виновността има прекомерно ниска осцилация и не желае тя да бъде част от живота му. Питър Сейдж изяснява за какво и по какъв начин прави медитация. Чрез нея той подвига равнището на вибрациите. “

Питър Сейдж работи с хората към себе си. " Той стартира да работи освен на равнище затвор и правила, а на равнище сътрудник на смяната от вътрешната страна. Показва по какъв начин хората могат да преценяват и оценят даже времето си, прекарано в пандиза като потребно и да създадат нещо. Това, че стартира да написа до своя кръг от следователи пък му дава голямата убеденост, че това, което той мисли, прави и реализира с дните си в пандиза, значи, че човек отвън пандиза може да направи ужасно доста за живота си “, описа Ива Дойчинова.

Езикът на създателя е къс, прецизен и жизнен, а препоръките, които дава, са доста простички, добави тя.

Водещият на предаването Або показа " Американски лекции “ на Итало Калвино. Това е цикъл от шест лекции, които остават незавършени поради гибелта на създателя. " Това в действителност са шест метода към писането, шест неща, на които Калвино желае да акцентира за създателите на ХХІ век. Те носят заглавията " Лекота “, " Бързина “, " Точност “, " Нагледност “, " Множественост “. Последната – " Съдържателност “, той не съумява да напише. " Озаглавявайки лекциите по този метод, той не отхвърля и техните противоположности, т.е. тежестта на езика, мудното писане и така нататък “, изясни Або.

Езикът на първата, четвъртата и петата глава той дефинира тежък, безизходен, с доста препратки към антични и типичен създатели.

" Всеки, който желае да написа, би трябвало да прочете тези лекции. Те са съдържателни и фактически дават добра концепция за това по какъв начин един човек може да подходи към писането на какъвто и да е текст “, добави Або.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР