Въпреки всички препятствия и сценарии за гибел и мрак, Украйна

...
Въпреки всички препятствия и сценарии за гибел и мрак, Украйна
Коментари Харесай

Зеленски пред Конгреса на САЩ: Украйна е жива, никога няма да се предадем

" Въпреки всички трудности и сюжети за крах и мрак, Украйна не падна. Украйна е жива и мощна ", Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски пред Конгреса на Съединени американски щати. Той е на публично посещаване във Вашингтон, като това е първото му излизане от Украйна от началото на съветската инвазия.

" Първата ни победа е, че победихме Русия в борбата за мозъците и сърцата. Това ни дава кураж, който въодушевява целия свят. Руската робия загуби контрола си над нас. И в никакъв случай повече няма да въздейства на нашите мозъци ", съобщи Зеленски, който беше посрещнат с дълги овации, а по време на речта си на няколко пъти подвигна всички на крайници. 

" Руснаците ще имат късмет да са свободни, единствено когато победят Кремъл в мозъците си. Битката продължава и би трябвало да победим Кремъл на бойното поле. Битката не е единствено за живота на украинците, изходът ще покаже в какъв свят ще живеят децата и внуците ни и дали ще има народна власт за украинците. Тази борба не може да се отсрочи, да се пренебрегва, да се надяваме, че нещо друго ще я завоюва. От Съединените щати до Китай, от Европа до Латинска Америка и от всяка страна до Австралия, светът е прекомерно взаимосвързан и взаимозависим, с цел да разреши на някой да остане настрани и в това време да се усеща в сигурност, когато такава борба продължава ", сподели още украинският президент. 



" Вчера, преди да дойда тук, бях на бойното поле в Бахмут. Крепост в Източна Украйна. От май Бахмут е подложен на денонощни офанзиви, само че Бахмут устоява. Миналата година там живееха 70 000 души... Сега остават единствено няколко цивилни. Всеки сантиметър от тази земя е пропит с кръв... Руснаците употребяват всичко, което имат против Бахмут и останалите ни красиви градове. Те имат преимущество в артилерията, в ракетите, това е правилно. Но нашите защитни сили устояват. Ние всички се гордеем с тях. Тактиката на руснаците е примитивна – да унищожат всичко, това е сходно на други тирании. Нашите бранители устояват, както храбрите американски бойци устояха на нацистките офанзиви през 1944 година. Украйна държи позициите си и в никакъв случай няма да се съобщи ", безапелационен бе той.

" На фронтовата линия, вашата поддръжка е от решаващо предсказание и то освен да устоим, само че и да победим. Имаме артилерия, само че задоволителна ли е – почтено казано, не. Бахмут ще промени траекторията на войната, в случай че вашите патриоти спрат съветския гнет против нашите градове, тогава нашите патриоти в Бахмут ще освободят нашите земи. Русия откри съдружник в геноцидната си политика в лицето на Иран – дроновете им унищожават домовете ни, по този начин един тиранин откри различен. Трябва да ги спрем, преди да стартират да унищожават и други наши съдружници ", прикани той.

" Вярвам, че не би трябвало да има табута в нашето съюзничество, ние в никакъв случай не сме желали американски бойци да се бият на наша страна, имам вяра, че украинските военни са изцяло способни да ръководят американските машини. Финансовата част също е доста значима и желая да ви благодаря за тази ваша поддръжка. Вашата помощ не е щедрост, а инвестиция в световната сигурност и народна власт, с която се отнасяме по най-отговорния метод ", сподели Зеленски.



" Русия може да спре експанзията, в случай че желае, само че вие можете да ускорите нашата победа. Това ще покаже на всеки евентуален агресор, че никой няма да успее, като нарушава граници, като прави военни закононарушения. Руснаците са отровени от Кремъл ", сподели той.

" Да, имаме потребност от мир. Украйна към този момент направи оферти, които преди малко разисках с президента Байдън, нашата мирна формула — 10 точки, които би трябвало да бъдат изпълнени за нашата взаимна сигурност... и срещата на върха, която може да се организира. Радвам се да споделя, че президентът Байдън поддържа нашата мирна самодейност през днешния ден. Всеки от вас, дами и господа, може да помогне в осъществяването, с цел да се подсигурява, че американското водачество ще остане солидно, двукамарно и двупартийно “, сподели Зеленски.

" Можете да засилите глобите, с цел да накарате Русия да почувства какъв брой пагубна е в действителност нейната експанзия. Наистина във вашата власт е да ни помогнете да надигнем пред правораздаването всеки, който стартира тази непредизвикана и незаконна война. Нека го създадем. Нека терористът бъде държан виновен за експанзия и компенсира всички загуби, породени от тази война “, прикани той.

" След два дни ние ще честваме Коледа. Може би на свещи – не тъй като е по-романтично, а тъй като нямаме ток. Милиони хора нямат отопление и течаща вода. Русия унищожава нашата инфраструктура. Ние не се оплакваме, не съпоставяме животите. Ние, украинците, ще преминем през нашата война за самостоятелност с достолепие и с триумф, както преди време го е направила Америка. Ще честваме Коледа, даже и да няма електричество, светлината в нашата религия няма да угасни. Дори и съветските ракети да ни ударят, ние ще седнем на празничната маса и ще честваме. Ние знаем, че всички желаеме едно – победа, единствено и само победа ", сподели още Зеленски.

" В това Коледно време желая да ви благодаря, да благодаря на всяка американско семейство. Президентът Байдън и двете партии в Конгреса и Сената за поддръжката ви. Благодаря ви от името на всички, които са на фронтовата линия. Украинският народ изрично ще победи ", сподели още той.



Зеленски подари на Конгреса бойно знаме, предадено му предния ден на фронтовата линия в Бахмут. " Помолиха ме да донеса това знаме на вас – в Конгреса, на хората, чиито решения могат да спасят милиони хора. Нека този байрак бъде с вас, това е признакът на нашата победа. В тази борба ние ще се бием и ще победим, тъй като сме обединени – Украйна, Америка и света. Нека Господ пази нашите военни, Бог да благослови Съединените американски щати, искам радостна Коледа и щастлива и победоносна Нова година. Слава на Украйна! ", приключи речта си Зеленски под бурните овации на всички присъстващи. 

От своя страна ръководителят на Конгреса Нанси Пелоси връчи на украинския президент американското знаме, като посочи, че то е летяло над столицата през днешния ден в чест на визитата му в Съединени американски щати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР