Въпреки всички мерки, предприети от властите, растежът на цените не

...
Въпреки всички мерки, предприети от властите, растежът на цените не
Коментари Харесай

Руски финансисти за инфлацията: „Лицеприятните формулировки свършиха“

Въпреки всички ограничения, подхванати от управляващите, растежът на цените не желае да се забави, написа The Moscow Times, базирайки се на данни на Росстат. Септемврийската инфлация е тъкмо 6% на годишна база, т.е, доста по-висока от упованията на финансовите анализатори.

Според аналитичната група Hard Figures, прогнозата на съветската Централната банка за инфлацията е изгубила новост, като действителните числа са доста по-нагоре от прогнозния диапазон 6% - 7%. Особено внезапно и „ ненадейно мощно ” са се повишили цените на храните - 18% на годишна база.

Според разнообразни аналитични структури, инфлацията е 15% - 15,1%, а проинфлационните опасности не понижават. Все отново аналитиците разчитат обменният курс на рублата да се стабилизира, в светлината на държавното предписание крупните предприятия да продават валутните си облаги.

Но даже това да закрепи рублата и съветския валутен пазар, най-малко в идващите 3 – 4 месеца инфлацията ще продължи да пораства, предизвестяват съветски финансисти и плануват повишение на лихвения %,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР