“Въпреки внушението, че вотът ще е брутално подменен и манипулиран,

...
“Въпреки внушението, че вотът ще е брутално подменен и манипулиран,
Коментари Харесай

Атанасова: Победителят е само един - ГЕРБ, каквито и аритметични упражнения да правите

" “Въпреки внушението, че вотът ще е брутално сменен и манипулиран, изборите минаха обикновено. Най-голямото доказателство за това е наличието на всички нас в тази зала и признаването на резултатите от изборите. Никой не ги оспори. Получихме доверието на огромна част от жителите и сме длъжни да го оправдаем. Ще предложим състав на държавно управление. Ще предложим кабинет, който от ден 1 може да проработи на същите високи обороти, които поддържа и досегашното правителство”, съобщи Атанасова и изброи енергийната самостоятелност, наличието на България в банковия съюз, растежа на пенсиите, учителските заплати и издигнатите пътища.

" Отговорността е тежка и неведнъж е непоносима за тези, които гледат на политиката само като средство за създаване на имидж. Изправени сме пред редица провокации. От позицията на хора с по-голям опит ще ви кажем - една рецесия не се ръководи единствено с говорене, а с дейности и взимане на решения. Често пъти най-правилните решения са непопулярните ", отсече Атанасова.

“Зрителите на шоуто е редно тъкмо тук да се срещнат с управническите решения на втората политическа мощ, да видят екипа, да чуят нещо отвън нормалните заклинания и лозунги”, добави още водачът на ПГ на ГЕРБ и хвърли топката в полето на " ИТН " и Слави Трифонов.

“През последната година чухме всевъзможни заклинания - че ГЕРБ би трябвало да бъде изчегъртана, унищожена, торпилирана. Приемаме обидите”

“Този, който е употребявал омразата като политическо оръжие е задължен да покаже в какво и с какво е по-добър”, уточни още Атанасова.

“Ще си разреша да разсея и една илюзия - на 4 април българските жители не споделиха, че ГЕРБ би трябвало да я няма. Напротив - хората излъчиха нас, мощно фрагментиран парламент. И ясно обявиха, че чакат от всички нас да намерим единодушие и дружно да се борим с провокациите. Това е сложна и виновна задача. За страдание евентуално някои мъчно схващат тази задача. Говоренето за нови избори в разгара на лятото е най-видния признак за това неразбиране”, добави Атанасова и уточни още един път готовността да се протегне ръка към политическите съперници.

“Отказваме да носим отговорност, в случай че страната бъде хвърлена в безпорядък и обърканост, с цел да може една или друга партия да завоюва още няколко хипотетични депутати. Безвремието на един длъжностен кабинет ще бъде платено от всички български жители - задълбочаване на икономическите проблеми, неспособност на страната да помогне на потърпевшите от рецесията. Критиките в действителност работят единствено до един миг и това е моментът, в който получаваш мандат за ръководство, с цел да покажеш, че можеш да изпълниш всичко дадено преди изборите. Тук е сложното. Отговорността за милиони ориси тежи. Трябва да имате рамене, с цел да я понесете. Злобата и жаждата за реваншизъм и отплата не са задоволителни да управляваш страна. Разбрахме, че Картаген би трябвало да бъде погубен. Не сме разбрали какво следва след това”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР