Въпреки високите температури притокът на нелегални мигранти към Гърция не

...
Въпреки високите температури притокът на нелегални мигранти към Гърция не
Коментари Харесай

Мигрантският поток към Гърция не стихва

Въпреки високите температури притокът на незаконни мигранти към Гърция не стихва.

Невинни хора умират от произшествия по автомагистралата Александруполис - Солун, провокирани от полицейско гонене на коли с мигранти. В опит да избегнат арест трафикантите карат с доста висока скорост, което води до жертви, написа в публично писмо заместител регионалният шеф на Еврос до премиера Кириакос Мицотакис.

Местните управляващи упорстват да се откри метод колите, за които поражда подозрение, че транспортират незаконни мигранти, да се ревизират и да се стопират преди да влезнат в придвижването на автомагистрала.

Ежедневно гръцките служители на реда арестуват трафиканти, които транспортират незаконни мигранти от турската граница до Солун.

В същото време не стопира и притокът за незаконно влизане в страната на идващи мигранти от Турция. Днес гранична морска защита арестува яхта до остров Родос с 16 незаконни мигранти. На остров Кос бяха избавени 34 мигранти от потъваща лодка. Сред тях и дребни деца. До остров Лесбос през днешния ден също се организира сполучлива избавителна акция за бедстващи в морето мигранти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР