Въпреки увещаванията на САЩ и НАТО, Турция получи първата партида

...
Въпреки увещаванията на САЩ и НАТО, Турция получи първата партида
Коментари Харесай

CNN за С-400 в Турция: Русия стои отстрани и гледа как в НАТО се забива клин

Въпреки увещаванията на Съединени американски щати и НАТО, Турция получи първата партида като част от доставката на съветския ЗРК С-400, съобщи CNN, представена от pogled.info.

Сближаването с Москва кара съдружниците на Анкара да се съмняват в уговорката на Турция към алианса, до момента в който Русия към момента се държи на разстояние и следи по какъв начин се забива чеп в най-важната западна институция - НАТО, разяснява Матю Чанс.

Току-що получихме информация, че в Турция дойде първата партида като част от доставката назенитно-ракетните системи С-400, добити, както към този момент се досещате, от Русия. Кореспондентът на CNN Матю Чанс е на директната ни линия от Москва.

Матю, като цяло, това е много ненадейно развиване на събитията, тъй като Съединени американски щати и НАТО споделиха на Турция да откаже да приложи тази договорка. Но турците не престават да ползват съглашението.

МАТЮ ЧАНС, старши интернационален сътрудник на CNN: Да, по този начин е. За да сме точни е належащо да признаем, че Анкара постоянно е подчертавала, че ще завърши договорката, че тази договорка има извънредно търговски темперамент и е подписана, с цел да се подсигурява отбраната на националните ползи на Турция.

С-400 е една от най-модерните противовъздушни ракетни системи в света и турците упорстват, че те се нуждаят тъкмо от това.

Разбира се, в Съединени американски щати доста са загрижени за вероятните последствия, защото Турция, значим съдружник на Америка в НАТО, би могла да издаде на руснаците някаква загадка информация за най-модерните оръжия, които Съединените щати са възнамерявали да продадат на турците по време на разгръщането на новите комплекси. Това са на практика опасения.

Но тази договорка повдига доста по-широки въпроси във връзка с дипломатическия път на Турция, обстоятелството, че тя от ден на ден се доближава към властническите режими, такива като Русия, сходно на режима на Владимир Путин, и слага под въпрос привързаността си към най-важния западен алианс.

Има безпокойство, че този случай може да провокира дипломатическа битка, може би комерсиална битка сред Вашингтон и турците и това може единствено да изостри разцеплението в този основен западен алианс.

Междувременно, тук, в Русия, Кремъл се държи настрани и следи развиването на събитията. Руската страна твърди, че това е просто комерсиална договорка, че тя извършва отговорностите си по контракта.

Но в действителност тя стои на разстояние и гледа по какъв начин клинът е вкаран в такава значима западна институция като НАТО. И помним, че това е една от главните цели на съветската външна политика. Борис?

Да, Матю. Нека забележим какво ще каже президентът Тръмп. Тази заран ще актуализираме Twitter по-често. Благодаря ви доста.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР