Въпреки уверението, което даде, че на дата 13 юни в

...
Въпреки уверението, което даде, че на дата 13 юни в
Коментари Харесай

Изслушването на Гешев в Страсбург май не се получи "доста интересно": Елена Йончева го питала дали има новини около “Барселонагейт”, той ѝ отговорил, че няма

Въпреки уверението, което даде, че " на дата 13 юни " в Европарламента в Страсбург ще е " много забавно ", основният прокурор Иван Гешев не направи разкрития или пък те не " изтекоха " от съвещанието, което беше при закрити врата. " Ще изчакам решението на президента Румен Радев за указа за моето премахване. Ще изчакам решението на Конституционния съд и каквото имам да кажа, ще го кажа в България ".
 
Това съобщи Гешев откакто приказва в мониторинговата група за народна власт, господство на закона и съществени права към комисията LIBE. Заседанието беше отдадено на обстановката в България. То беше предстоящо с огромен интерес тъкмо поради казаното от него в понеделник. От пресцентъра на прокуратурата прецизираха, че той ще приказва по настоящи каузи като " Барселонагейт " и " златните кюлчета ". Заради тази си изява Гешев избра да отиде в Страсбург, вместо да остане на дебата във Висш съдебен съвет за отстраняването му. Затова и гласуването за махането мина без него.
 
Изслушването продължи единствено 17 минути. То стартира в 10 часа. " Както постоянно обсъждахме значими въпроси като правовата страна и върховенството на закона с мониторинговата група, въпроси като зловредното съветско въздействие, корупцията по високите етажи и всичко, което интересува нашите европейски сътрудници ", сбито изясни Гешев на излизане.
 
Единственият български представител в групата е Елена Йончева. Пред евродепутатите Гешев обяснил, че офанзивите против него почнали, откакто споделил, че ще арестува съветския президент Владимир Путин, в случай че стъпи на българска земя. Той направи това изказване в края на април по време на визитата си в Украйна.
 
Главният прокурор приказвал още за политически напън върху него, за скрит план за свалянето му. Наблегнал на върховенството на закона. По делото " Барселонагейт " съобщил, че е поискана правна помощ от Турция и Кипър за доизясняване на обстоятелствата. Година преди този момент той изпрати в Страсбург резултатите от петорна експертиза, съгласно която фотосите с кюлчетата са монтаж.
 
На въпрос на Елена Йончева има ли нови разкрития по досъдебното произвеждане за къщата в Барселона дал отговор, че няма. Всичко било събрано в досиетата, предадени в Народното събрание. Миналата седмица той изпрати в Народното събрание десетки страници по " Барселонагейт " поради поискания имунитет на Бойко Борисов. Някои от депутатите към този момент започнаха да ги четат. Втори въпрос към него бил заложен и от зелените, само че никой повече не показал интерес и по тази причина Гешев останал единствено 17 минути в залата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР