Въпреки усилията да се избегне, решението за две държави остава

...
Въпреки усилията да се избегне, решението за две държави остава
Коментари Харесай

ООН: Няма друго решение за Израел и Палестина, освен 2 независими държави

Въпреки напъните да се избегне, решението за " две страни " остава единствената жизнеспособна опция за реализиране на мир сред Палестина и Израел. Това съобщи вторник ръководителят на Общото заседание на Организация на обединените нации Бозкир, представен от Анадолската организация.

Обръщайки се към правната комисия на органа по правата на палестинския народ, Бозкир съобщи, че Организация на обединените нации залага на одобрени правила за мира в района от 1947 година насам.

" Решението за две страни, прието с Резолюция 181, е единствената причина за обективен, дълготраен и изчерпателен мир сред израелци и палестинци, който да донесе сигурност и разцвет на всички ", сподели Бозкир, базирайки се на резолюцията на Общото заседание от 1947 година
 Палестина възобнови съдействието с Израел
Палестина възобнови съдействието с Израел

Новината е оповестена преди посещаване на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео в Израел

Той остро разкритикува опитите за смяна статута на, заканите от и блокадата в Ивицата Газа, описвайки ги като част от повтарящ се модел, който мощно лимитира главните права и свободи на палестинците.

" Поколения са родени в тази обезверена обстановка. Поколенията са живели в непрекъснато изключително състояние ", сподели той.

Припомняме, че освен Палестина, само че и ислямският свят реагира остро на проектите за анексия на Израел и преместването на посолства на страни от Тел Авив в Йерусалим, който е противоречив град.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР