Въпреки уж устната договорка да бъде премахнат Паметника на съветската

...
Въпреки уж устната договорка да бъде премахнат Паметника на съветската
Коментари Харесай

ГЕРБ в СОС отложи премахването на Паметника на съветската армия

Въпреки сякаш устната сделка да бъде отстранен Паметника на руската войска, именуван и Монумент на окупационната алена войска, Столичен общински съвет гласоподава " срещу " разглеждането на отчета за това.

Според ГЕРБ повода е, че отчетът не е минал през наложителните водещи комисии. От Демократична България означиха, че и ГЕРБ са вкарвали отчети авансово, без да са минали през комисии, което в действителност е процедура на ръководещите.

Управляващите дадоха обещание тематиката да влезе в дневния ред след разглеждане в комисиите, само че съгласно Демократична България те ще отсрочват това оптимално.

" Не желаете да се произнесете за МОЧА. Не желаете да се произнесете, тъй като нямате доблестта да кажете - желаем да остане в центъра на София ", означи Методи Лалов от Демократична България.

Ден след началото на съветската инвация в Украйна районният кмет на " Средец " в София Трайчо Трайков разгласи процедура по унищожаване на монумента, решението за което е взето още през 90-те. Последното опрощение на общинските съветници беше, че няма областен кмет, който да стартира процедурата.

Трайков тогава посочи, че на доктрина болшинство в СОС за унищожаване на паметника има. ГЕРБ обаче години наред заобикаля тематиката с разнообразни механически похвати. Днес той разяснява решението по този начин:

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР