Въпреки трусовете в Милан след изваждането на отбора от евротурнирите

...
Въпреки трусовете в Милан след изваждането на отбора от евротурнирите
Коментари Харесай

Милан привлече новия Лука Модрич

Въпреки трусовете в Милан след изваждането на тима от евротурнирите, “росонеритие ” привлякоха хърватския гений Ален Халилович.

Тази заран се чака роденият през 1996 година атакуващ полузащитник да премине медицинските си проби в гранда от Милано. Спортният шеф на “росонерите ” Масимилиано Мирабели е постигнал сделка с сътрудника на футболиста Фали Рамадани за тригодишен контракт. Предполагамета трансферна сума е към 3 млн. евро.

Халилович бе разгласен за един от най-обещаващите хърватски футболисти през последните години, считан още в юношеските си години за правоприемник на Лука Модрич. Още повече, че и двамата са далматинци – Модрич е от Задар, а Халилович от Дубровник. В Италия Ален ще играе срещу третия „ престолонаследник ” на хърватския номер 10 - Анте Чорич. Това лято 21-годишният плеймейкър на Динамо (Загреб) бе продаден на Рома за 5 млн. евро.

Халилович е артикул на школата на Динамо (Загреб), в който става най-младият голмайствор в Първа хърватска ногометна лига, а също така е най-младият дебютант в националния тим на родината си. През 2014 година направи гръмък трансфер в тима на Барселона преди да е навършил 18 години. Немският Хамбургер ШФ изплаща правата му през 2016 година, а за отбора изиграва 6 срещи, след което е преотстъпен на Лас Палмас. За испанския клуб записва 38 срещи, в които осъществя 2 попадения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР