Въпреки триумфите си на US Open, Роджър Федерер все още

...
Въпреки триумфите си на US Open, Роджър Федерер все още
Коментари Харесай

Федерер: Хубаво е, че Джокович се изкачва в ранглистата

Въпреки триумфите си на US Open, Роджър Федерер към момента не може да не помни моментът, в който той му се изплъзна от ръцете. Швейцарецът завоюва пет пъти подред в Ню Йорк и бе на един гейм от шестата купа през 2009 година преди Хуан Мартин Дел Потро да измъкне тайбрек в четвъртия сет и по-късно да вземе петия.

“Бих желал да изиграя още веднъж този мач”, споделя Федерер. От тогава той не е бил толкоз покрай трофея, като единствено един път стигна до финала. Това бе мъчно да се планува, когато Роджър дойде в Ню Йорк в края на един от най-успешните сезони в историята на тениса. Той имаше 247 победи и 15 загуби в интервала сред 2004 и 2006 година “За един дълъг интервал не губех постоянно и когато дойдох на US Open, имах отговорите, изискванията бяха перфектни”, спомня си той.

След като изпусна купата през 2009 година, към този момент мина десетилетие от последния път, когато държеше трофея. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем има вяра, че може да завоюва за шести път точно този сезон, което би го наредило до Джими Конърс и Пийт Сампрас, които също имат по шест трофеи. “Това би означавало ужасно доста за мен”, изяснява Роджър.

37-годишният швейцарец одобри умерено жребия, съгласно който може да се изправи против Новак Джокович още на четвъртфиналите. След като победи Федерер на финала в Синсинати, а преди този момент завоюва “Уимбълдън”, сърбинът стартира шампионата като любимец.

“Не можеш да контролираш жребия. Още не съм на четвъртфиналите, даже не съм преодолял първия кръг. Ако Новак не бе спечелил в Синсинати, можеше да играем още на осминафиналите. Всички сме щастливи, че той се изкачва в ранглистата, с цел да не би трябвало да го срещаме в ранните кръгове, както се случва със Стан, който във втори следващ огромен шампионат ще играе с Григор Димитров в първия кръг”, разяснява Роджър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР