Въпреки травмата, която го изкара от турнира в Майорка, Ник

...
Въпреки травмата, която го изкара от турнира в Майорка, Ник
Коментари Харесай

Кирьос: Не съм съгласен с решението на ATP да позволи треньорските намеси


Въпреки контузията, която го изкара от шампионата в Майорка, Ник Кирьос остава един от най-опасните играчи, които няма да бъдат сложени на Уимбълдън.

В навечерието на шампионата австралиецът разяснява новината, че от средата на юли ATP ще задейства експериментален интервал, в който ще бъде разрешено на треньорите да дават инструкции на играчите по време на мач – предписание, което се разисква от дълго време и ще остане в действие до края на сезона.

Наставникът на Серина Уилямс Патрик Муратоглу написа в Twitter, че досегашната възбрана за треньорските намеси се нарушава в съвсем всеки мач и е извънредно време да бъде отстранена, на което Кирьос отговори:

„Изобщо не съм склонен. Така губиш една от дребното специфики, които никой различен спорт няма – играчът би трябвало да откри път самичък. Това беше хубостта на тениса,“ сподели Ник.

„Какво става, в случай че има мач сред топ играч и по-ниско класиран подобен, който няма опция да си разреши треньор?“ попита австралиецът.

Сънародникът му Тод Уудбридж също отговори на Муратоглу: „Толкова е разочароващо да видиш по какъв начин топ треньор си признава, че от дълго време нарушава разпоредбите на спорта ни.“
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР